AprilHelligdage og mærkedageKultur

Ramadan Bayramı D. 10-12 april 2024

På onsdag starter Ramadan Bayramı også kendt som Şeker Bayramı og Eid-ul Fitr.

Ramadan Bayramı varer i 3 dage og alle dagene er officielle helligdage i Tyrkiet. I 2024 strækker de siger over 10, 11 og 12 april.

Dagene bruger mange tyrkere på at besøge venner og familie, samt til at tage på ferie. I Alanya er det almindeligt kendt at mange tyrkere fra byen Konya tager på ferie i Alanya under Ramadan Bayramı og hotellerne i Alanya melder at de er næsten fyldte.

Ramadanen 2024, ramadan 2024, hvad er ramadanen, holder Alanya ramadanen, Alanya ramadanen, Tyrkiet 2024, helligdage i Tyrkiet, hvornår er ramadanen, den blå moské, istanbul moské

Læs også >> Guide: Besøg en moské

Sådan fejres Ramadan Bayramı

Den 9. april er “den halve fridag” på tyrkisk kaldet “arife”. Mange arbejder denne dag en halv arbejdsdag, men resten af dagen bruges til at gøre klar til Ramadan Bayramı, hvilket inkludere shopping, madlavning og rengøring af huset.

Den føreste dag i Şeker Bayramı er det almindeligt at stå tidlig op og gå i moské. Dagen markeres med en særlig bøn i moskéen. Efter at have været i moskéen tager mange hjem til familiens ældre (f.eks forældre og bedsteforældre) og viser deres respekt ved at kysse dem på hånden og derefter sætte hånden for panden.

Det er også almindeligt at spise en stor morgenmad sammen med familien og nyde tiden sammen som familie.

Derefter kører nogle tyrkere på ferie, mens andre bliver hjemme og bruger sukkerfesten på at besøge venner og familie samt drikke med masse tyrkisk te.

Tyrkisk delight, tyrkiet souvenirs, souvenirs fra Tyrkiet, Tyrkisk Lokum, tyrkisk slik, Slik fra Tyrkiet

Børnene vil gå fra dør-til-dør

Under Ramadan Bayramı vil Alanyas børn gå fra dør-til-dør og bede om slik. En tradition der på mange måder minder om den danske fastelavn, men de tyrkiske børn er ikke klædt ud.

Forbi Ramadan Bayramı står for døren, kan man i øjeblikket købe store mængder at slik og søde sager i supermarkederne. Har man ikke fået købt slik, eller er løbet tør, kan man også slippe afsted med at give dem småpenge.

På grund af Ramadan Bayramı har mange tøjbutikker også udsalg. Det er normalt man køber nyt tøj før Ramadan Bayramı, så man ser pæn og flot ud, når venner og familie kommer på besøg og skal besøges.

ramadan, værd at vide om ramadanen, tyrkiet ramadan, alanya ramadan

De hellige pligter under Ramadan Bayramı

Under Ramadan Bayramı er der særligt 3 ting en rettroende muslim bør gøre:

1. Det er under Ramadan Bayramı at muslimer skal udfører deres “zakat”, som er den muslimske skat, man betaler til de fattige. Zakat er en af islams fem søjler.

2. Man bliver venner med alle med er uvenner med. Det er også almindeligt at give gaver. Det er meget forkert under Ramadan Bayramı ikke at tilgive en person der siger undskyld, eller at være uvenner med nogen.

3. Går til bøn i moskéen og bagefter besøger sine afdødes gravesteder.

Under Ramadan Bayramı hilser man på hinanden med ordene “Bayramınız kutlu ve mübarek olsun“, som betyder “Må din fest blive velsignet”.

Under disse 3 feriedage vil alle offentlige kontorer og nogle privat kontoer være lukket i Alanya. Dog mærkes helligdagene normalt meget lidt i Alanya, fordi mange lever af turismen og derfor ikke holder ferie.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiet Ramadan Bayramı
  • Şeker Bayramı i Alanya
  • Ramadan Bayramı i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage
  • Sukkerfesten i Tyrkiet
  • Tyrkisk Şeker Bayramı
  • Alanya ramadan Bayramı

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.