JuliNyt fra AlanyaTyrkisk mad og opskrifter

Bazar i juli: Sæsonens frugt og grønt

Hver dag i juli varmer solen Alanya op og de lokale nyder lige nu det skønne klima ved Middelhavskysten.

I juli måned kommer frugt- og grøntsagsbazaren til live og tilbyder en overflod af friske produkter, du kan udforske og nyde.

Når du træder ind på frugt- og grøntsagsbazaren i Alanya i juli, bliver du mødt af en eksplosion af farver og dufte. Boderne er fyldt med et væld af friske frugter og grøntsager, der er så indbydende for øjet. Du vil se saftige appelsiner, søde jordbær, sprøde agurker, solmodne tomater og mange flere lækkerier. Det er som et paradis for enhver, der elsker frisk og sund mad.

Læs også: Bykort over Alanyas markeder

Udover at være et sted for at købe friske produkter er frugt- og grøntsagsbazaren også en kulturel oplevelse. Du vil opleve den livlige atmosfære, hvor sælgere og kunder interagerer med hinanden og deltager i livlige diskussioner om priser og kvalitet. Det er en unik mulighed for at opleve den lokale kultur og få et glimt af det daglige liv i Alanya.

Det dejlig varme klima i juli har sin effekt på Alanya områdets frugt og grønt og derfor har vi lavet en liste over, hvad der er på sæson lige nu:

guide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet, Bykort over Alanyas Bazarer, bykort over bazar, bykort over bazar alanya, bykort over alanya, Bazar i alanya, bazar alanya, hvor er der bazar i alanya, hvilke dage er der bazar i alanya.

Der er sæson for:
Æbler, pærer, appelsiner, bananer, tomater (flere varianter), røde og lyse vindruer, røde og gule kirsebær, jordbær, ærter, vandmelon, honningmelon, cantaloupemelon, galiamelon, majs, mynte, rucola, agurker, squash, kartofler, ferskner, blommer, løg, okra, peberfrugter (flere varianter), chili, citroner, gulerødder, persille, dild, champions, broccoli, artiskokker, rødkål, rødbeder, blomkål, mango, papaya, passionsfrugter, figner, salat og bønner i alverdens udgaver.

Note: Nogle er tingene har sæson hele året.

Det er lige nu rigtig mange solmodne tomater kan købes, så det er den perfekte årstid til at lave tyrkisk hyrde salat og tyrkisk tomat dip, som ofte bruges til fladbrød. Det er også nu fignerne begynder deres sæson, og hvis du tørrer nogle af dine indkøbte finger kan du lave den lækre tyrkisk dessert Incir Tatlısı (sødet figner).

Det må du ikke gå glip af:

Når man som turist er på marked, er der naturligvis nogle frugter og grøntsager der er mere interessante end andre. I juli måned er der også en række frugter og grøntsager, som vi anbefaler at du prøver, men de er på sæson.

De umodne blommer, grønne blommer, Juli måned bazar, marked i Alanya juli, hvad kan man købe på Alanya bazar, hvor finder man Alanyas frugt marked, frugt i Alanya, Juli i Alanya, hvad er på sæson i juli, frugt og grønt bazar i Alanya
De grønne blommer

I sommer månederne kan du finde de grønne blommer, som minder om en umoden blomme. De er dog teknisk set ikke umodne, disse blommer forbliver bare små og hårde. De er på størrelse med en lille tennisbold og er bitter til semi-søde i smagen.

De kan spises som de er, eller de kan spises som Çağla (umodne mandler), som man dypper i salt. Den bittersmag i kombination med salt er en perfekt smagskombination. De syltes også og laves til syltetøj.

Okra, bamya, hvad er okra, tyrkiske okra, okra fra tyrkiet, markeder i alanya, Alanya markeder, alanya bazar, bazar i Alanya, grøne aflange bønner med kanter, bønner med runde kerner
Okra

Okra er grønne, kantede lange bælge, der spidser til i enderne.  Du kan også lave den populære tyrkiske ret Bamia med Okra.

Okra har en mild smag og en let knasende tekstur, hvilket gør den velegnet til en række forskellige retter.

En af de mest kendte retter med okra er “bamya yemeği”, som er en lækker okragryderet. Okra bruges også i suppe, salater, stuvede grøntsager og endda i pickles. Den kan tilberedes på forskellige måder, såsom stegning, grillet, dampning eller sautering.

Okra stammer oprindeligt fra Afrika, men den dyrkes og bruges i mange køkkener verden over, herunder det tyrkiske køkken. I Tyrkiet kaldes okra for “bamya”.

En okra er rig på vitaminer, navnlig A og C-vitaminer, samt mineralerne calcium, kalium, magnesium og fosfor.

Okra er ikke kun velsmagende, men den er også en kilde til forskellige næringsstoffer. Den er rig på fiber, vitamin A og C, amt mineralerne calcium, kalium, magnesium og fosfor. Okra har mange sundhedsmæssige fordele, herunder understøttelse af fordøjelsen og styrker af immunsystemet.

passionfrugter, Markeder i Alanya, Bazar i Alanya, maj måned i Alanya, frugt og grøntsager i Tyrkiet, Kiwi, Jordbær, granatæbler, tyrkiske jordbær, tyrkiske blåbær, tyrkiske kiwi, tyrkisk granatæbler, fakta om Alanya, Fakta om Tyrkiet, tyrkiske frugter
Passionfrugter

Dyrkelsen af passionsfrugter er eksploderet i Alanya over de seneste par år og derfor er det nu også blevet en almindelig vare på byens markeder. Sæsonen starter i slut april og strækker sig over det meste af sommeren.

Passionsfrugt stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor indianerne har dyrket planten og frugterne i flere hundrede år. Navnet menes at stamme fra de spanske kolonipræster, der brugte plantens blomster, som er utrolig smukke, til at forklare “El passion”, Jesu korsfæstelse og det menes at være grunde til den har fået navnet ”passionsfrugt”.

Passionsfrugt har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt i lang tid og holder samtidig gang i din fordøjelse. Passionsfrugt er også en kilde til vitamin A og C.

artistoker Alanya, artistoker Tyrkiet, Alanya markeder, frugt og grønt bazar, markeder i Alanya, marked i April, alanya april marked, Alanya i April,
Artiskokker

Artiskokken har været kendt i Middelhavsområdet i mere end 2000 år. I 1500-tallet blev den introduceret til England, Frankrig og Holland og videre til USA i 1800-tallet. Artiskokken er en plante, hvor den lukkede blomsterstand høstes lige før blomstring.

De er medlemmer af solsikkefamilien og har en artiskokhjerte, der er spiseligt og fyldt med smag.

I Tyrkiet kaldes artiskokker for “enginar”. De bruges ofte i forskellige retter og tilføjer en unik smag og tekstur. En af de mest populære tyrkiske retter med artiskokker er “zeytinyağlı Enginar”. Zeytinyağlı Enginar er en traditionel tyrkisk ret, der direkte oversat betyder “artiskok i olivenolie”. Det er en vegetarisk ret, der typisk serveres som en kold forret eller en del af et mezze-bord.

Udover deres delikate smag har artiskokker også nogle sundhedsmæssige fordele. De er en kilde til fibre, vitamin C, folat og antioxidanter, der kan bidrage til en sund fordøjelse og et stærkt immunsystem.

Læs også: Fakta om artiskokker og dens historie

alanya bazaar september, makreder i alanya september, september bazar alanya, alanyas bazaar, shopping i alanya, alanya shopping
Jordbær

Jordbær sæsonen starter allerede i slut januar i Alanya og derfra kan man løbende købe jordbær på Alanyas markeder indtil sensommeren. Tyrkiske jordbær, vandmelon, mynte og ost er en lækker og nem sommer spise, og alle ingredienserne kan købes på markedet.

Jordbær er ikke kun lækre, men de er også en kilde til forskellige næringsstoffer og antioxidanter. De er naturligt rige på vitamin C, som styrker immunsystemet og fremmer sund hud og kollagenproduktion. De er også en kilde til fiber og indeholder forskellige vitaminer og mineraler, der er gavnlige for kroppens sundhed og velvære.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

  • Juli i Alanya
  • Markeder i Alanya
  • Bazaar i Alanya
  • Juli bazar i Alanya
  • På sæson i Alanya
  • Frugter fra Tyrkiet
  • Grøntsager fra Tyrkiet
  • Markedsdage i Alanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.