Bazar i juli: Sæsonens frugt og grønt

Hver dag i juli varmer solen Alanya op og de lokale nyder lige nu det skønne klima ved Middelhavskysten.

Det skønne klima har også en skøn effekt på Alanya områdets frugt og grønt og derfor har vi lavet en liste over, hvad der er på sæson lige nu:

guide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet, Bykort over Alanyas Bazarer, bykort over bazar, bykort over bazar alanya, bykort over alanya, Bazar i alanya, bazar alanya, hvor er der bazar i alanya, hvilke dage er der bazar i alanya.

Der er sæson for:
Æbler, pærer, appelsiner, bananer, kirsebær, tomater (flere varianter), røde og lyse vindruer, røde og gule kirsebær, jordbær, ærter, vandmelon, honningmelon, cantaloupemelon, galiamelon, majs, mynte, rucola, agurker, squash, kartofler, ferskner, blommer, løg, okra, peberfrugter (flere varianter), chili, citroner, gulerødder, persille, dild, champions, broccoli, artiskokker, rødkål, rødbeder, blomkål, salat og bønner i alverdens udgaver.

Note: Nogle er tingene har sæson hele året.

Det er lige nu rigtig mange solmodne tomater kan købes, så det er den perfekte årstid til at lave tyrkisk hyrde salat og tyrkisk tomat dip.

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Læs også: Bykort over Alanyas markeder

Alanya marked, markeder i alanya, grøntsager fra tyrkiet, tyrkiet grønsager, grøn peberfrugt

Det må du ikke gå glip af:

Når man som turist er på marked, er der naturligvis nogle frugter og grøntsager der er mere interessante end andre.

Vi kan varmt anbefale du køber følgende:

Okra, bamya, hvad er okra, tyrkiske okra, okra fra tyrkiet, markeder i alanya, Alanya markeder, alanya bazar, bazar i Alanya, grøne aflange bønner med kanter, bønner med runde kerner

Okra: Okra er grønne, kantede lange bælge, der spidser til i enderne.  Du kan bage, dampe, sautere og grille okra. Skær dem i skiver og spis dem i supper eller gryderetter. Du kan også lave den populære tyrkiske ret Bamia med Okra. En okra er rig på vitaminer, navnlig A og C-vitaminer, samt mineralerne calcium, kalium, magnesium og fosfor.

artistoker Alanya, artistoker Tyrkiet, Alanya markeder, frugt og grønt bazar, markeder i Alanya, marked i April, alanya april marked, Alanya i April,

Artiskokker

Artiskokken har været kendt i Middelhavsområdet i mere end 2000 år. I 1500-tallet blev den introduceret til England, Frankrig og Holland og videre til USA i 1800-tallet. Artiskokken er en plante, hvor den lukkede blomsterstand høstes lige før blomstring. Det er de nederste dele af bladene og bunden, der spises.

Læs også: Fakta om artiskokker og dens historie

alanya bazaar september, makreder i alanya september, september bazar alanya, alanyas bazaar, shopping i alanya, alanya shopping

Jordbær: Jordbær sæsonen starter allerede i slut januar i Alanya og derfra kan man løbende købe jordbær på Alanyas markeder indtil sensommeren. Tyrkiske jordbær, vandmelon, mynte og ost er en lækker og nem sommer spise, og alle ingredienserne kan købes på markedet.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

 • Juli i Alanya
 • Markeder i Alanya
 • Bazaar i Alanya
 • Juli bazar i Alanya
 • På sæson i Alanya
 • Frugter fra Tyrkiet
 • Grøntsager fra Tyrkiet
 • Markedsdage i Alanya

One thought on “Bazar i juli: Sæsonens frugt og grønt

 • 8. juli 2017 kl. 13:13
  Permalink

  Hej.
  Er deres små lækre bananer ikke modne?

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.