JuniNyt fra Alanya

Alanyas juni marked: Det er på sæson

Året rundt og alle dage i ugen er der marked i Alanya.

Det er forskelligt fra måned til måned, hvad der er markederne i Alanya. Se bykort over ugedage og bydel her.

Hvis du besøger Alanya i juni måned, så tag en tur forbi en af de daglige markeder, og se det store udvalg af frugt og grønt. Markederne er også det perfekte sted at finde krydderier, nødder og oliven.

I juni er f.eks figner og friske vindrueblade på sæson. Med de lækre delikatesser kan du lave Fyldte vindrueblade eller sødet figner.

guide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet, Bykort over Alanyas Bazarer, bykort over bazar, bykort over bazar alanya, bykort over alanya, Bazar i alanya, bazar alanya, hvor er der bazar i alanya, hvilke dage er der bazar i alanya.

I juni kan du få følgende på markederne i Alanya:

Vandmelon, jordbær, appelsiner, citroner, bananer, figner, æbler, pærer, blommer, røde og gule kirsebær, papaya, artiskokker, honningmelon, galiamelon, cantaloup, passionsfrugter, blåbær, morbær, kumquat, gulerødder, iceberg, salat, japanske mispel, squash, auberginer, agurker, tomater, cherrytomater, radiser, blomkål, broccoli, peberfrugt, forårsløg, rucola, mynte, persille, chili, rødbeder, rødkål, hvidkål, kartofler og bønner i alverdens udgaver.

Note: Nogle er tingene har sæson hele året.

Alanya december bazar, alanya sæson frugter, hvad er på sæson i december, bazar i alanya, frugter fra Alanya, Alanya frugter, vindruer fra Tyrkiet, eksotiske frugter i Tyrkiet
Det må du ikke gå glip af:

Når man som turist er på marked, er der naturligvis nogle frugter og grøntsager der er mere interessante end andre. Vi kan varmt anbefale, at du går på udkig efter følgende:

Galia melon, meloner, tyrkiske meloner, bazar juni måned,
muzmulla, frugt fra tyrkiet, frugt fra alanya
Muşmula, Yeni dünya eller Malta eriği? Kært barn har mange (tyrkiske) navne.

Japansk mispel

Muşmula, Yeni dünya eller Malta eriği. Kært barn har mange (tyrkiske) navne. På dansk kender vi den under navnet japansk mispel, og har man ikke besøgt Alanya i foråret, har man formentlig aldrig smagt denne søde frugt.

Muşmula-sæsonen starter i april og varer ca. 2 måneder afhængig af solen, som modner frugten. Muşmula er modne når de er gule/orange, og sødest når de er mørke i farven. Skindet er tyndt og blødt og kan pilles af, hvis man ønsker det. Indeni er der normalt 3-4 kerner.

Læs også >> 11 eksotiske frugter fra Alanya området

bazar alanya, alanya bazar, alanya marked, marked alanya, alanya i september, figner

Figner: Figner er en frugt som kan spises direkte efter den er blevet plukket. På Alanya´s markeder kan du købe grønne modne figner, som er den perfekte lette-sommer-spise. Figner har været dyrket i Middelhavsområdet i flere tusinde år og i Alanya er fignetræer også en fast del af hverdagen.

passionfrugter, Markeder i Alanya, Bazar i Alanya, maj måned i Alanya, frugt og grøntsager i Tyrkiet, Kiwi, Jordbær, granatæbler, tyrkiske jordbær, tyrkiske blåbær, tyrkiske kiwi, tyrkisk granatæbler, fakta om Alanya, Fakta om Tyrkiet, tyrkiske frugter

Passionfrugter

Dyrkelsen af passionsfrugter er eksploderet i Alanya over de seneste par år og derfor er det nu også blevet en almindelig vare på byens markeder. Sæsonen starter i slut april og strækker sig over det meste af sommeren.

Passionsfrugt stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor indianerne har dyrket planten og frugterne i flere hundrede år. Navnet menes at stamme fra de spanske kolonipræster, der brugte plantens blomster, som er utrolig smukke, til at forklare “El passion”, Jesu korsfæstelse og det menes at være grunde til den har fået navnet ”passionsfrugt”.

Passionsfrugt har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt i lang tid og holder samtidig gang i din fordøjelse. Passionsfrugt er også en kilde til vitamin A og C.

morbær, tyrkiske morbær, frugt fra tyrkiet, bær fra Tyrkiet, Dut frugt, Dut træ, tyrkiske bær, aflange brumbær, brumbær på træer, Maj måned i Alanya, bazar i Alanya
Morbær

De smukke morbær ligner til forveksling et aflangt brombær, men modsat brombær som vokser på buske, så bokser morbær på træer. I maj måned er det de mørke morbær, som er så sæson. Senere på året kommer de hvide morbær også på sæson.

Morbær er vidt udbredt i Europa og Asien og har siden oldtiden været dyrket i Mellemøsten og Middelhavslandene. I både Kina og Tyrkiet har man igennem århundrede brugt bladene fra morbær træet som mad til silkeormene, som spiser sig igennem foråret før de laver deres berømte silkepubber.

Morbæret er sødt og den mørke røde farve fra morbærret smitter nemt af på fingrene og tøjet, så pas på når du spiser dem. De smager fantastisk i sig selv, med yoghurt eller i en smoothie. De kan også fryses ned.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Markeder i Alanya
  • Sæsons frugt og grønt i Alanya
  • Bazar i Alanya
  • Bazaar i Alanya
  • Seværdigheder i Alanya
  • Alanya seværdigheder
  • Alanya bykort markeder

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.