Karnıyarık – Fyldte Auberginer med oksekødsfyld

En populær tyrkisk ret er Karnıyarık.

På dansk kalder vi retten “fyldte aubergin både”, og retten f.eks kan laves med oksekødsfyld.

I Danmark kan man nemt købe alle ingredienserne til at lave tyrkiske auberginer med oksekødsfyld.

Ingredienser til Karnıyarık – fyldte auberginer:

2 store auberginer

250 g hakket oksekød

2 løgFyldte auberginer, Fyldte auberginer med oksekød, tyrkiske Fyldte auberginer, tyrkiske opskrifter, naturlige opskrifter, opskrifter med auberginer, aubergine opskrifter, Fyldte auberginer opskrift, opskrifter med Fyldte auberginer

1 1/2 grøn peber (de mørkegrønne som er stærke, hvis man er til stærk, ellers de lysegrønne, som ikke er stærke)

1 stk tomat

1 spsk tomatpure

1 fed løg

1/2 tsk chilipulver

1 tsk sort peber

1 tsk salt

1 tsk spidskommen

2 stængler bredbladet persille

 

Sovs til auberginerne.

1 spsk tomatpure

2 dl kogt vand

1tsk salt

1 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Skær auberginerne midt over, vend stykkerne på højkant og skær nogle skiver, som er ca. 1,5 cm i tykkelse. For at yderstykkerne skal kunne ligge fladt på bradepanden skærer du et lille stykke af skrællen væk, så den ikke “gynger”. Pensl stykkerne med olie og salt og steg dem på begge sider til de er bløde og har fået farve.

Kom olie i en gryde, hak løg og peberfrugterne i tern og svits det. Lidt efter svitses kødes sammen til det er brunt. Hak tomaten i tern og tilsæt den sammen med krydderierne, hvidløg og tomatpure og lad det simre til saften fra tomaten er næsten væk. Hak persille og bland det i kødet.

Fordel kødfyldet på aubergine bådene. Pynt med tomat, persille og/eller grønne peber.

Sovsen: Kog ca. 2 dl vand og opløs tomatpuréen heri, tilsæt salt og olie. Fordel sovsen imellem aubergine bådene og bag pladen i en forvarmet ovn ved 200 grader indtil tomaten ser bagt ud og sovsen er blevet tykkere i konsistensen (ca. 10 min).

 

Et godt tip: Hvis du vil undgå for meget fedtstof og vil spare på tiden, er at pensle aubergine stykkerne og bage dem i ovnen i ca. 15 min. i varmluftsovn og evt. bruge “grill-funktionen” til sidst. Husk at vende stykkerne halvvejs.

 rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Auberginer med oksekødsfyld
  • Fyldte auberginer
  • Bloggen 2verdner.dk

 

Alanya.dk har indgået et samarbejde med Esra Alici Pedersen fra 2verdener.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.