KulturNyhederTyrkisk mad og opskrifter

Smag på Tyrkiet: Turkish Delight

Når man rejser i Tyrkiet, så er det et must at prøve Turkish Delight.

I Alanya er der mange butikker med et kæmpe udvalg af det lækre Turkish Delight.

Turkish Delight, også kaldt lokum på tyrkisk, er lækker tyrkisk slik, som alle SKAL prøve, når de besøger Alanya. Det kan købes over hele Alanya, enten i supermarkedet eller i butikker som specialisere dig i tyrkiske delikatesser.

Det eksotiske slik er også den perfekte souvenir at tage med hjem til venner og familie efter ferien i Tyrkiet.

seker bayram, tyrkiske helligdage, helligdage i tyrkiet, sukker festen, ramadanen

Konsistens, form og farve

Turkish Delight har en gummiagtig og klæbrig konsistens og det findes med en bred vifte af smage.

Turkish Delight laves af vand, sukker, stivelse og krydres med rosenvand, mastiks eller citron. Turkish Delight med rosenvand giver det en karakteristisk lyserød farve. Nogle varianter smager for mange danskere af  sæbe, men der findes et utal af af smagsvarianter.

Turkish Delight ses ofte skåret i tern eller runde stykker. Det dyppet i flormelis, kokos eller kopraolie for at forhindre at det klistrer. Nogle typer indeholder nødder, oftest brugt er pistacienødder eller jordnødder, men  hasselnødder, mandler og valnødder er også almindeligt at benytte.

Seker bayram, sukker festen, muslimsk sukker fest, kurban bayram, tyrkiske helligdage, ferie i Alanya, j.o. dreams, alt om alanya, bayram seker, ramadan bayram, eid, home service alanya, home service, sukkerfesten, sukker fest, ramadanen, ramadanen 2015, ramadanen 2016

Oprindelse, produktion og glade vegetarer

Turkish Delight har været produceret af det osmanniske rige i Anatoilen (Tyrkiet) siden det 15. århundrede. På arabisk hedder det rahat-ul holkum, som betyder “afslappende for halsen”. Det hed også rahat-ul holkum i det osmanniske rige. I det 17. århundred blev det kendt rundt omkring i verden og i det 18. århundred blev det introduceret som “Turkish Delight” af en engelsk rejsende.

Oprindeligt blev honning og melasse brugt som sødestoffer. I dag bruges store mænger sukker i produktionen og det bør derfor nydes med måde. Stort set alt “lokum” er fremstillet vegetabilsk, så det er muligt for vegetarer og veganere at spise det.

Tag kulturen med hjem.

Er man blevet afhængig af det søde tyrkiske slik, er det på internettet nemt at finde gode opskrifter på, hvordan man laver det med forskellige smage.

Ingredienserne til at lave Turkish delight er alle hverdagsvarer, man kan få i Danmark.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.