Forretter / MezzeTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Patlican ezmesi – røget auberginer med yoghurt

Tyrkerne er vild med yoghurt og de er vilde med auberginer.

Derfor er en populær tyrkisk ret naturligvis også Auberginer i yoghurt, på tyrkisk kaldet Patlican ezmesi. Auberginer med yoghurt bruges til mezze, eller som tilbehør til en hovedret. 

Retten findes i et utal af udgaver, men på bloggen Loveantalya.com har vi fundet en rigtig lækker opskrift på Patlican ezmesi.

Ingredienser:

Til 3-4 personer.

2 store aubergine

1-3 fed hvidløg.

saften fra ½ citron

1 spsk olivenolie

2-3 spsk tyk yoghurt

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Grill auberginen enten i ovnen, på gasblusset , grillen eller endda i brændeovnen, så den får den lækreste røgede smag og så du nemt kan pille skindet af.

Vend den en gang i mellem, så den bliver ligelig stegt. Skinnet skal gerne være brunt og boble lidt. Auberginerne skal føles bløde.

Lad dem køle af. Pil skindet af med en fingrene eller en gaffel. Indmaden af auberginen skal helst ikke have noget skin på sig, når du er færdig med at pille den.

Hak indmaden godt i den konsistens du ønsker. Hak hvidløget fint og bland de øvrige ingredienser i med en gaffel og smag til med salt og peber.

Auberginerne i yoghurt må gerne serveres, mens den er lidt lun men kan også spises kold. Denne tyrkiske opskrift smager glimrende sammen med brød og köfte (tyrkiske kødboller)

Kilde: Loveantalya.com

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk dip
  • Tyrkisk yoghurt dip
  • Tyrkiske dressinger
rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan


error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.