Opskrift: Tyrkiske bulgur (Bulgur Pilavı)

Tyrkerne er kendt for at lave super lækker bulgur, der smager himmelsk.

Tyrkisk bulgur bliver kaldet Bulgur Pilavı på tyrkisk.

Vi har kigget over skulderen i det tyrkiske køkken, og fået lokket hendes nem, hurtig og utrolig velsmagende opskrift på tyrkiske bulgur ud af hende.

De tyrkiske bulgur smager forresten rigtig godt sammen med stegte grøntsager med yoghurt (Yoğurtlama)

De mange varianter af tyrkisk bulgur

Hver tyrkisk husmor har sin egen opskrift på tyrkisk bulgur. Nogle er tørre med masser af tomat mens andre næsten minder om risengrød i konsistens og bliver lavet med masser af løg.

Dette er en meget basis udgave af de tyrkiske bulgur, som bliver lavet i Alanya, men føl dig endelig fri til at prøve dig frem med forskellige ingredienser. Måske skal dine tyrkiske bulgur indeholde hvidløg, hakket persille eller være lavet uden løg.

Tyrkisk bulgur, opskrift på bulgur fra Tyrkiet, mad fra Tyrkiet, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, bulgur fra tyrkiet, bulgur som de laver det i Tyrkiet, mad fra Tyrkiet, nem tyrkisk mad, vegetarisk mad, vegetariske opskrifter, tyrkiske vegetariske opskrifter

Bulgur eller ris – Hvad er sundest?

Hvis du gerne vil holde dig i form, eller måske tabe dig et par kilo, så bør du overveje at skifte ris ud med bulgur. Bulgur er nemlig et sundere og mere mættende alternativ til de almindelige ris.

Bulgur og ris smager på mange måder identisk, så bulgur kan med lethed erstatte ris. Dertil kommer det at bulgur også smager godt kold og i salater.

Bulgur indeholder stort set den samme energimængde som ris. Men bulgur bidrager med flere kostfibre, som er godt for kroppen.

Opskrift på Tyrkisk Bulgur

🍽 4 personer ⏱ 20-30 min 🌱 Vegetarisk 🍴 Hovedret


INGREDIENSER

200 gr. Bulgur

5 dl vand

2 spsk. tomatpure eller peberfrugtpure

1 løg

1/2 dl smør

1 bouillonterning

Chiliflager (kirmizi pul biber)

Salt

TIL ANRETNING:

Bulgur pilavi er en god erstatning for ris og smager skønt sammen med både oksekød, kylling og fisk. Skal du/I have en kødfri dag, smager det også super lækkert sammen med en god omgang salat og tzatziki.


FREMGANGSMÅDE

Hak løget fint.

Skyl bulguren i en si, indtil vandet der kommer igennem sien er klart.

Smelt smørret i gryden, tilsæt løget og rør rundt. Steg løgene til de er gennemsigtige. Løgene må ikke tage varme.

Tilsæt herefter tomatpure/ peberfrugtpure og bulgur i gryden til det er blevet ensartet i farven.

Rør rundt i gryden, lad det derefter trække 1-2 minutter.

Rør løbende grundigt i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt vand og bouillon i gryden. Rør rundt til det begynder at koge og skru herefter ned for blusset.

Læg låget på gryden og lad det passe sig selv ca. 10 min.

Smag til med salt og chiliflager efter smag.

Afiyet olsun!

Tyrkisk bulgur, opskrift på bulgur fra Tyrkiet, mad fra Tyrkiet, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, bulgur fra tyrkiet, bulgur som de laver det i Tyrkiet, mad fra Tyrkiet, nem tyrkisk mad, vegetarisk mad, vegetariske opskrifter, tyrkiske vegetariske opskrifter

Kedelig smagløs bulgur findes ikke i det tyrkiske køkken.

Hver husmor har sin egen opskrift på bulgur pilavi og hun laver den til perfektion hver gang.

Bulgur Pilavi smager fantastisk og passe sammen med et utal af retter, til mezze bordet samt til madpakken. Med nogle bitte små justeringer kan retten også laves vegetarisk eller vegansk, så alle kan spise med.

Bulgur kan også serveres som en vegansk ret, hvis du skifter smørret ud med olie også servere bulguren sammen med frisk salat og evt rød pesto

Bulgur, ris eller kartofler er almindelig tilbehør til måltiderne i Tyrkiet.

tyrkisk bulgur, tyrkiske opskrifter, bulgur med tomatsalsa, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, alanya dk, dansk i tyrkiet,

Bulgur Pilavi som mezze

Hvis du ønsker at lave et flot mezze bord, så er bulgur pilavi en oplagt ret at servere. Halveré opskrift hvis den skal bruges til mezze.

Fakta om tyrkiske bulgur

Bulgur pilavi er en god erstatning i stedet for tyrkiske ris. Bulguren serveres ofte sammen med tyrkiske köfte, kylling eller fisk.

Bulgur er knækket hvedekerner, der er kogte og tørrede. I Tyrkiet dyrkes hvede primært på den Anatolske højslette, som også er kendt som Tyrkiets brødkurv.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk bulgur
  • Tyrkiske retter
  • Tyrkisk bulgur pilav

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiskeopskrifter.dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

opskrifter på tyrkisk mad, tyrkisk bulgur, bulgur fra Tyrkiet, bulgur med tomatpure, røde bulgur, opskrift på god bulgur, mad fra Tyrkiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.