Ferie tipsNyheder

Gode råd til at gøre flyrejsen lettere for børnene

At skulle flyve med børn, kan være en udfordring for mange forældre eller bedsteforældre.

Det er særligt nervøsiteten for at flyve, ører problemer ved afgang og landing og lang tids stille siddende i flyet, som kan være svært for mange børn.

Vi har samlet en guide med gode råd til at gøre flyrejsen lettere for børnene.

Læs også >> 5 Aktiviteter til Efterårsferien i Alanya

Snak med barnet om, hvad der sker

Hvis det er en af de første gange et barn er ude at flyve, kan alt virke meget skræmmende og anderledes. Det er derfor en god ide at fortælle og forklare barnet, hvad der sker og hvad de forskellige ting i flyet er.

F.eks kan du vise og forklare dem om sikkerhedsselen, fortælle hvad stewardessernes arbejde er og hjælpe dem med at forstå hvad piloten siger, når han taler.

Når du forklare barnet de forskellige ting, der foregår skaber du tryghed og forståelse for barnet.

Er barnet direkte bange for at flyve, kan I købe Hypnose for børn: Aldrig mere bange for at flyve her (Reklamelink).

Flyskræk, suncharter, rejs suncharter, slip af med Flyskræk, fakta om Flyskræk, behandlinger imod Flyskræk

Forberedt på ondt i ørerne

En af de mest ubehagelige ting ved en flyrejse, kan være hvis/når man får ondt i ørerne. For de fleste sker det under afgang og landing.

Det er altid en god ide at forberede sig inden rejse, da der ikke er meget at gøre, når i først sidder i flyet. Du kan købe følgende produkter, for at afhjælp ondt i ørerne både hos børn og voksne.

  • Trykudlignende ørepropperlarge_214690_earplanes_oerepropper_til_fly_boern_1par

For nogle virker almindelige ørepropper, men det bedste mod ondt i ørene på flyrejsen er uden tvivl trykudlignende ørepropper, som reducerer og udjævner trykforandringer mellem kabine og øregangen meget langsomt, hvilket bevirker til at man slipper for smerter og ubehag i ørerne.

Vi anbefaler Earplanes ørepropper eller Sanohra ørepropper (reklamelinks)

  • Tyggegummi

At tygge tyggegummi kan også hjælpe med at trykudligne ørerne. Derudover kan tyggegummi virke distraherende for børnene.

  • At puste bobler inde i hovedet

At puste bobler inde i hovedet er noget mange kender fra når de dykker, men denne teknik virker ligeså til trykudligning når man flyver. Teknikken er man holder sig for næsen og lukker munden til, også puster man inde i hovedet, til ørerne popper.

Det er en god ide at øve denne teknik med børnene inden i rejser, da det kan være svært at lære dem det, mens de har øre smerter.

Film og spil på flyrejsen

Power bank til trådløs opladning af tablets og smartphones
Power Stone bank til trådløs opladning af tablets og smartphones

Når man som barn, skal sidde stille under det meste af en flyture, er det som forældre en god ide at være forberedt med en form for underholdning til børene.

De fleste familier ejer i dag en tablet eller en smartphone. Inden i rejser på ferie er det en god ide at hente nogle nye spændende spil eller overfører nogle film, som barnet kan underholde sig med på turen.

Det kan være en god ide at købe en power bank oplader, så i kan oplade tabletten eller telefonen, hvis den er ved at løbe tør for strøm på turen. Vi kan f.eks henvise til Power Stone Bank, som virker til alle tablets, og smartphones og derudover kan den oplade 2 produkter på en gang, hvilket kan være praktisk, hvis I flyver med flere børn, som har opbrugt batterier samtidig.

9788772431802
En fantastisk billedfortælling helt uden ord om en rejse gennem verden.

Bøger og lydbøger

Kan barnet læse, kan det også være en god ide købe nogle bøger, malebøger eller tegneserier som barnet kan bruge på flyveturen.

Kan barnet ikke læse eller kan barnet godt lide at lytte til gode historier, er lydbøger også en god ide.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.