HovedretterKulturTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrifter og oversigt over forskellig tyrkisk köfte

I Tyrkiet er der mange forskellige udgaver af de tyrkiske köfte.

Den mest udbredte og den udgave som fås på de fleste restauranter er Izgara köfte.

tyrkiske kødboller, tyrkiske kofte, kød fra tyrkiet, mad fra Tyrkiet, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk köfte, opskrift på tyrkiske frikadeller,

Men der findes også andre lækre former for köfte, som du bør prøve. I denne oversigt gennemgår vi nogle af de mest kendte typer köfte, som du bør unde dig selv at prøve, når du rejser i Tyrkiet.

I oversigten finder du også links til de forskellige typer köftes opskrifter, så du selv kan lave det derhjemme.

Opskrifter og oversigt over forskellig tyrkisk köfte
adana kebab, opskrifter på tyrkisk mad, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, adana kebeb, tyrkisk kebeb, opskrifter på kebab, hvordan lavet man kebab,
Izgara köfte

Izgara köfte er direkte oversat ”grillede kødboller” og er den udgave, der minder mest om de danske frikadeller. Ingredienserne afhænger lidt af familieopskriften og i hvilken egn af Tyrkiet, som kokken kommer fra, men det er altid lækker smagfuldt kød med en mild smag af røg.

I tyrkiske köfte er hovedingrediensen hakket oksekød eller hakket okse og lam.

Se Alanya.Dks opskrift på Adana kebab har.

Se LoveAntalya´s opskrift på Izgara Köfte her.

Icli köfte, tyrkisk köfte, oksekød indbagt i bulgur, tyrkisk mad, mad fra Tyrkiet, mad du skal smage i Tyrkiet, tyrkiske retter du skal smage i Tyrkiet, det bedste tyrkiske mad
Içli köfte

En anden og delikat udgave af tyrkiske köfte er içli köfte.

Içli köfte kan bedst beskrives som en indbagt frikadelle, hvor det hakkede og krydret kød bliver stegt i en skal af bulgur-dej. Bulgur skallen og kødet spises sammen og serveres ofte sammen med citron, som man presser ud over kødet.

Se engelsk opskrift på içli köfte her.

Çiğ köfte, cig kofte, billig tyrkisk mad, tyrkiske retter man skal smage, mad fra Tyrkiet, tyrkisk fast food, vegansk mad fra Tyrkiet, tyrkiet veganer mad

Çiğ köfte

En meget anderledes udgave af tyrkisk köfte er çiğ köfte. Retten har eksisteret i det tyrkiske køkken i mere end 3000 år.

Çiğ betyder oversat til dansk: rå. En rå kødbolle.

Çiğ köfte er altså en rå kødbolle. Kødet i en çiğ köfte bliver hverken stegt, bagt eller kogt og er altså råt. Kødet æltes sammen med bulgur, krydderier og de øvrige krydderier. Det er vigtigt af çiğ köfte farsen æltes i hånden og at den æltes længe. Varmen fra hænderne og ælte processen gør dels at ingredienserne blandet godt sammen og dels at fedtet i kødet opvarmes og dermed fungere som bindemiddel i farsen.

I dag er Çiğ köfte mest kendt som en vegansk og billig take away, som sælges i alle byer i Tyrkiet. Selvom det i dag faktisk er svært at finde Çiğ köfte med kød i, så har retten alligevel beholdt sit navn.

Processen er den samme, med æltning af ingredienserne og der er ingen stegning, bagning eller kogning i processen, dog skal farsen tilsættes kogende vand, for at blødgøre bulguren (der erstatter kødet i vegetarudgaven).

Se engelsk opskrift på çiğ köfte her.

topalak, tyrkiske topalak, tyrkiske kødboller, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk suppe med kødboller, suppe med topalak, tyrkisk landsby supper, suppe fra tyrkiet,
Sulu köfte yemeği

En populær udgave af tyrkisk köfte er ”Sulu köfte yemeği”. Sulu köfte yemeği er en gryderet hvor kødboller og kartofler er hovedindgredienserne. I Sulu köfte yemeği koges kødbollerne direkte i gryderetten, hvilket gør retten meget nem og er derfor en meget anvendt hverdagsret i tyrkiske hjem.

Se vores opskrift på Topalak Sulu köfte yemeği her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk köfte
  • Tyrkiske kødboller
  • Mad fra Tyrkiet
  • Kødboller fra Tyrkiet
  • Opskrift på tyrkisk köfte

PIN IT!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.