Opskrift: Tyrkiske kødboller i suppe – Topalak

Topalak er lækre små tyrkiske kødboller i suppe.

Topalak (top betyder bold) er en traditionel tyrkisk ret som består af små kødboller i suppe, nogle gange også med kikærter eller forskellige grønsager i suppen.

Bollerne kan laves med både med kød, dej, ris eller bulgur. I denne opskrift er kødbollerne af oksekød og bulgur.

Dette er et perfekt eksempel på ét af mange tyrkiske opskrifter, som både kombinere et sundt måltid og et meget mættende måltid.

Den tyrkiske kødbolle suppe topalak indgår i kategorien “Sulu Yemek” som er tyrkiske retter i saft og væde, som er tilberedte i en kasserolle eller en pande. I langt de fleste retter er der masser af grøntsager, bønner og tomatpure.

Opskrift på hjemmelavet Ayran

🍽 2-4 personer ⏱ 40-60 min 🍴Hovedret


INGREDIENSER

250 g hakket oksekød (gerne fedtfattig)

1 dl bulgur

1 æggehvide

1,5 spsk. mel

1 hakket løg

1 spsk. tomat puré

2 spsk. olie

1 l bouillon el. vand

Saften fra ¼ citron

Salt

Sort peber

Spidskommen

Valg frit tilbehør:

1 dl kogte kikærter

2 mellemstore kartofler

1-2 peberfrugter

Øvrige grøntsager du kan lide


FREMGANGSMÅDE

Kog bulguren.

Kød, bulgur, krydderier, mel og æggehvide æltes grundigt sammen i en skål.

Fugt dine hænder og tril kød blandingen til små boller på ca. 2-3 cm i diameter. Placer kødbollerne på en plade drysset med lidt mel. Pas på kødbollerne ikke bliver melet til.

Kom olie i en gryde. Hak løgene groft og steg dem i olien til de er lysebrune.

Tilføj tomatpuré og steg yderligere 1 minut før vandet tilføjes. Smag til med salt.

Når vandet koger tilføjes de små kødboller i suppen. Tilføj eventuelt kikærterne og grønsager hvis det ønskes.

Kog suppen på høj varme indtil kødbollerne bliver bløde.

Til sidst tilføjes citronsaften og smag til med salt og peber.

Suppen serveres varm med ris, bulgur og/eller brød.

Afiyet olsun!

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk suppe
  • Tyrkiske kødboller
rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.