Gratis seværdighederNyt fra AlanyaSeværdigheder

Delik Deniz: En skjult perle nær Gazipaşa

Beliggende tæt på Gazipaşa ligger Delik Deniz stranden.

Stedet fulde navn er på tyrkisk “Delik Deniz Kral Koyu”, som på dansk oversættes “Kongens bugt af havet med hul”.

Et meget beskrivende navn, for det der er så unikt ved stedet er hullet i klippen, som giver udsigt direkte ud til havet og perfekt baggrund til at tage nogle fantastiske billeder.

Video fra Delik Deniz

På Tea´s youtube kanal kan du se hendes video fra Delik Deniz, hvor hun blandt andet gennemgår gåturen ned til vandet og hvad der er af omgivelser omkring.

Delik Deniz er en skjult perle, som kræver en køretur ad en lille grusvej og derefter en lille vandretur igennem en bananplantage til at komme ned til. Man kan gratis parkere nær nedstigningen.

Det er ikke for sjov det er en skjult perle, for det er svært at finde, og endnu sværere at nå til, men når først du er der, vil du være forbløffet over den smukke natur og tyrkis blå vand.  

Stranden består af store og små sten med krystalklart og forholdsvis roligt vand, da hele området er indkapslet af klippe, med undtagelse af det smukke hul ud til havet. Det skal dog nævnes at området ikke er børnevenligt og at der ikke er nogle shops i nærheden, så husk at handle før du ankommer.

Delik deniz, Delik Deniz Kral Koyu, hemmelig strand i Gazipasa, gaziasa seværdigheder, gazipasa oplevelser, Antiochia ad Cragum, unikke steder i Alanya, pindsvinefisk

I vandet er der mange fisk, hvilket også gør det et populært sted at fiske. Både svømmer og fiskere skal passe på den giftige pindsvinefisken, som ofte kan findes i vandet. Skulle man komme i kontakt med pindsvinefisken, skal man en tur på skadestuen, så badesko er fornuftige at have på.

Da området er relativt uopdaget af turister kan du måske få området til dig selv, eller dele det med lokale, som kender til området. Det er også et perfekt sted til en picnic.

Delik deniz, Delik Deniz Kral Koyu, hemmelig strand i Gazipasa, gaziasa seværdigheder, gazipasa oplevelser, Antiochia ad Cragum, unikke steder i Alanya

Natur- og historie elskere vil elske området. Omkring stranden finder du flere ruiner, blandt andet borgen som ligger på klippen ved siden af Delik Deniz som har været en del af Antiochia ad Cragum byen, der er delvis udgravet og fortsat bliver udgravet af arkæologer.

Praktisk information om Delik Deniz Kral Koyu

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Unikke strande i Tyrkiet
  • Delik Deniz Kral Koyu
  • Kongens bugt af havet med et hul
  • Seværdigheder i Gazipasa
  • Oplevelser i Gazipasa

PIN IT!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.