Hamam: Gå ikke glip af det skønne tyrkisk bad

En oplevelse man ikke må snyde sig selv for i Alanya er et tyrkisk bad, også kaldet Hamam eller Turkish bath.

Hamam er en luksus, der kan være svær at finde i Danmark til samme pris. Derudover er det et rengøringsforløb som renser både krop og sind i ferien.

Hvordan foregår et tyrkisk bad 

Hvordan et tyrkisk bad helt præcist fungerer kan være svært at give et enkelt svar på, da hver sted har sin egen stil. Dele af det tyrkiske bad er dog ens alle steder, herunder eksfoliering og skumbad.

Når du køber en hamam i Alanya, bør det altid være muligt at få at vide af sælgeren, hvad det tyrkiske bad indeholder og hvor lang tid, i kan forvente at være i deres tyrkiske bad. Det kan også være en god ide at kræve at se dele af det tyrkiske bad inden i køber denne oplevelse, så i med egne øjne har mulighed for at se stedets størrelse, renlighed og kvalitet.

Et tyrkisk bad tager normalt mellem 2- 4 timer alt efter indholdet af behandlingen.

Standart forløbet for et tyrkisk bad:

1.     I afklædes, iføres badetøj og bliver iklædes et håndklæde eller en Peştemal (traditionelt tyrkisk håndklæde af stof). Oftest udleveres der også et par klipklapper.

2.    Det første sted i bliver ført til er saunaen. Her sidder man i en periode indtil man begynder at svede naturligt og huden bliver varmet op til den efterfølgende eksfoliering.

3.    Efter saunaen tages et kort varmt bad enten i et brusebad eller med en skål og en håndvask.

4.    Herefter ligges man på en stor opvarmet marmor platform. Her skrubbes de døde hudceller af med en grov eksfolieringshandske kaldet en kese. Hele kroppen skrubbes og vaskes. Man skrubbes på begge sider af kroppen.

5.    Efterfølgende bliver du smurt ind i skum og masseret. Det er en skøn følelse at være komplet dækket af skum og rengjort på denne unikke måde. Man vaskes på begge sider af kroppen.

6.    Efter skummassagen bliver huden vasket ren.

7.    Herefter tilbydes nogle tyrkiske bade massager (almindelig massage, afstressende massage, aromaterapi massage osv.), andre tilbyder ansigtsmaske og et besøg i deres afstresningsrum.

tyrkisk bad, tyrkisk bad alanya, hamam alanya, alanya hamam, alanya tyrkisk bad, kvidne hamam alaya, alanya kvinde hamam, turkish bath alanya, alanya turkish bath

Gode råd til tyrkisk bad:
  • Det er en god idé at gå i tyrkisk bad i begyndelsen af jeres ferie, da eksfolieringen af de døde hudceller gør den nye hud ren, flot og modtagelig overfor sol.
  • Husk badetøj.
  • Når du køber et tyrkisk bad, så er det vigtigt at få en detaljeret beskrivelse af, hvad den indeholder, så du ved hvad du betaler for.
  • Er i udelukkende kvinder som ønsker at komme i hamam, så opsøg en af byens mange kvinde-hamams. Vi kan blandt andet anbefale Bella Donna life kvinde hamam.
  • Mange lav-kvalitets hamams vil under massagen fortælle dig/jer, at i har et problem (f.eks. på ryggen, i benene, osv.) og at i bør købe behandling til hele ugen, så de kan behandle dette problem. Dette er naturligvis et trick, for at få jer til at komme tilbage og brug flere penge. Konsulaterne altid med din læge eller en professionel behandler, før du påbegynder en sådan behandling, så der ikke bliver udført mere skade en gavn.

Vi anbefaler følgende tyrkiske bade i Alanya:

Aqua Sanita Spa i Oba og Bella Donna Life (kvinde hamam)
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.