Annoncørbetalt indholdBørnefamilierKulturSeværdigheder

Hamam: Gå ikke glip af det skønne tyrkisk bad

En oplevelse man ikke må snyde sig selv for i Alanya er et tyrkisk bad, også kaldet Hamam eller Turkish bath.

Hamam er en luksus, der kan være svær at finde i Danmark til samme pris. Derudover er det et rengøringsforløb som renser både krop og sind i ferien.

En af de bedste tyrkiske bade i Alanya er uden tvivl Zenn Spa, som denne artikel også er reklame for. Læs mere om Zenn spa her eller find deres kontakt oplysninger nederst på siden.

Hamam i Alanya, Alanya hamam, tyrkisk bad i Alanya, Zenn spa Alanya, Zenn Spa, tyrkisk bad, bedste tyrkiske bad,

Hvordan foregår et tyrkisk bad 

Hvordan et tyrkisk bad helt præcist fungerer kan være svært at give et enkelt svar på, da hver sted har sin egen stil. Dele af det tyrkiske bad er dog ens alle steder, herunder eksfoliering og skumbad.

I Zenn spa er forløbet af deres tyrkisk bad således: Sauna, Dampbad, eksfoliering med kese handske, indsmøring i Zenn Spa´s specielle eksfoliering skrub, skum vask, afvaskning, Derefter bliver man svøbt i morgenkåbe og håndklæde og ført ind i deres smukke afslapningsrum, hvor der serveres vand og frugt. Efter at have slappet af og alt efter hvad pakke du har købt, afsluttes behandlingen med massage.

Et tyrkisk bad tager normalt mellem 2- 4 timer alt efter indholdet af behandlingen.

Hamam i Alanya, Alanya hamam, tyrkisk bad i Alanya, Zenn spa Alanya, Zenn Spa, tyrkisk bad, bedste tyrkiske bad,

Standart forløbet for et tyrkisk bad:

1.     I afklædes, iføres badetøj og bliver iklædes et håndklæde eller en Peştemal (traditionelt tyrkisk håndklæde af stof). Oftest udleveres der også et par klipklapper.

2.    Det første sted man bliver ført til er saunaen. Her sidder man i en periode indtil man begynder at svede naturligt og huden bliver varmet op til den efterfølgende eksfoliering.

3.    Efter saunaen er der ofte mulighed for at gå i dampbad efterfulgt af et kort bad enten i et brusebad eller med en skål og en håndvask.

4.    Herefter ligges man på en stor opvarmet marmor platform. Her skrubbes de døde hudceller af med en grov eksfolieringshandske kaldet en kese. Hele kroppen skrubbes og vaskes. Man skrubbes på begge sider af kroppen.

5.    Efterfølgende bliver du smurt ind i skum og masseret. Det er en skøn følelse at være komplet dækket af skum og rengjort på denne unikke måde. Man vaskes på begge sider af kroppen.

6.    Efter skummassagen bliver huden vasket ren med vand.

7.    Herefter er der mulighed for at slappe af i et afstresningsrum og derefter nyde en massage.

Hamam i Alanya, Alanya hamam, tyrkisk bad i Alanya, Zenn spa Alanya, Zenn Spa, tyrkisk bad, bedste tyrkiske bad,
Gode råd til tyrkisk bad:
 • Det er en god idé at gå i tyrkisk bad i begyndelsen af jeres ferie, da eksfolieringen af de døde hudceller gør den nye hud ren, flot og modtagelig overfor sol.
 • Husk badetøj, hvis du ikke ønsker at være nøgen.
 • Når du køber et tyrkisk bad, så er det vigtigt at få en detaljeret beskrivelse af, hvad den indeholder, så du ved hvad du betaler for.
 • Mange lav-kvalitets hamams vil under massagen fortælle dig/jer, at i har et problem (f.eks. på ryggen, i benene, osv.) og at I bør købe behandling til hele ugen, så de kan behandle dette problem. Dette er naturligvis et trick, for at få jer til at komme tilbage og brug flere penge. Konsulaterne altid med din læge eller en professionel behandler, før du påbegynder en sådan behandling, så der ikke bliver udført mere skade en gavn.
 • Husk at give personalet drikkepenge for deres dygtige arbejde.
Praktisk information om Zenn Spa:

Telefon: +90 532 173 18 38

Website: www.zennspa.com

Facebook: ZENN SPA

Instagram: zennluxuryspa

Adresse: Cumhuriyet, Tower Residence, Sadullahoğlu Sk., 07400 Alanya/Antalya

Denne artikel omhandler:

 • Tyrkisk bad i Alanya
 • Zenn spa Alanya
 • Hamam i Alanya
 • Bedste tyrkisk bad
 • Seværdigheder i Alanya
 • Alanya seværdigheder

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.