Fakta om Side – Besøg byen på din ferie

Vi besøgte Side på egen hånd.

Vi besluttede os for at gøre det til en budget-tur.

Ferien kan hurtig blive dyrt, hvis man er mange og skal opleve en masse. Men det behøver det ikke altid være dyrt. Vi besøgte Side for under 30 TL pr. person. 

Læs også >> Undervands-museum i Side

Sådan gjorde vi:

Masse af rutebiler kører til Manavgat hver time, fra den store busstation / otogar på Kleopatra siden. Vi fandt en bus og betalte for vores bilet i bussen. 15 Tl pr. person. I bussen bliver der serveret vand og kaffe, som er en del af billet prisen.

Efter 75 min. ankom vi til Manavgat, hvorefter vi tog en Taxi til Side. Vi lavede en aftalt pris på 20 TL. Det er også muligt at finde busser, der kører ind til byen, men når solen skinner er en taxi meget rart.

Side er en stor by, så vi brugte dagen på at gå rundt, og se på de mange smukke ruiner og små huse rundt i byen. Byen har mange små butikker og slik butikker.

Vi spiste frokost på Sides havn, hvor man har en helt utrolig smuk udsigt ud over havet. For enden af havnen ligger Sides hovedattraktion.

For at komme hjem til Alanya igen, tog vi igen en taxi og derefter en bus.

Side kan både opleves som 1-dags tur eller man kan tage overnatninger på byens mange hoteller.

Fakta om Side

Historie:

Byen ligger ud til Middelhavet og er en tidligere romersk by, som har eksisteret siden det 20. Århundrede. Der blev tidligere handlet med slaver i Side. Læs mere her.

Centrum:

Sides centrum består af mange små huse med restauranter og butikker i. Udvalget svare til udvalget i Alanya. Langs havnen er der mange hyggelige restauranter med smuk udsigt til havet. Overalt kan man se smukke velbevaret ruiner.

Restaurant priserne:

Priserne i Side er ca. de sammen som i Alanya. En 2-retters middag er ca. 100 DKK. En øl koster ca. 17 DKK.

Strande:

Side har 2 smukke og lange strande med finkornet sand overalt. Den vestlige strand er lavvandet med fint sand og den østlige strand har grovere sand og til tider høje bølger. Solstole og parasoller kan lejes på samme måde som i Alanya.

Betalingsmuligheder:

Der kan betales med kreditkort, TL eller €. Der er hæveautomater i centrum af Side.

Handicapegnet:

Side er ikke handicapegnet alle steder. De gamle ruin dele af byen kan være svære at færdes på for kørestolsbrugere eller gangbesværet. I centrum er der flere steder meget høje fortove.

Natteliv:

Side har flere gode diskoteker og et hyggeligt natteliv. Søg mod centrum for at finde diskoteker og barer.

Areal og befolkning:

Indbyggertallet øges til ca. 12.000 i højsæsonen.

Øvrig info:

6 km fra Side ligger byen Manavgat, som bestemt også er et besøg værd. I Manavgat ligger Aspendos teater.

[unitegallery Side]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.