Nyheder

Fakta om Sünnet i Tyrkiet

Sünnet betyder på tyrkisk omskæring.

Efter muslimsk tradition bør alle drenge blive omskåret.
Fakta om sünnet:

Det sker som en overgang fra at være dreng til at blive en mand, som kan tage ansvaret for sin familie. Omstændighederne omkring sünnet er en farverig familie festlighed, hvor de omskårede bliver klædt som små ”prinser” og ”generaler” og vist frem i byen. Der er ingen regler for hvornår sünnet skal finde sted, men det skal være inden puberteten – typisk når drengene er 0-11 år gamle. Mange foretager omskæring af hygiejniske grunde, såvel som religiøse. Den religiøse grund er at muslimerne opfatter Abraham som en stor profet og sig selv som efterkommere af Abraham.

Abraham indgik ifølge skrifterne en pagt med Gud, hvor Gud lovede ham, at han ville blive stamfader til mange folkeslag. Til gengæld skulle Abrahams slægt overholde én bestemt ting. Gud sagde ifølge 1. Mosebog, kap. 17, 10-14 “Dette er min pagt med dig og dine efterkommere, som I skal holde: Alle af mandkøn hos jer skal omskæres. I skal lade jeres forhud omskære, og det skal være tegn på pagten mellem mig og jer.”

Blandt jøder og et mindretal af de kristne er det også almindeligt anerkendt at omskære drengene. ­­ Desuden omskæres en del drenge i afrikanske, latinamerikanske og australske stammesamfund.

Foto: Seher Yıldırım´s foto af chefredaktør Tea Tougaard i sünnet tøjet.

Flere fakta om Tyrkiet

Militæret

Familieforhold

Islam 

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.