KulturNyheder

Fakta om militæret i Tyrkiet

Militæret og værnepligt i Tyrkiet

I Tyrkiet er der værnepligt for alle mænd over 20 år. I 2013 blev værnepligten sat ned fra 18 mdr. til 1 år.

Tyrkiske mænd kan få lov at udsætte deres værnepligt, hvis de er under uddannelse. Når de har gennemført en universitetsuddannelse har de en værnepligt på 5 måneder (6 måneder inkl ferier), ikke et år, som mænd uden universitetsuddannelse har.Aftjening af værnepligten er noget mange ønsker at udsætte så længe som muligt, og derfor får mange (ulovligt) ændret deres papirer så de er yngre end deres virkelige alder. Dette kan lade sig gøre fordi mange børn, særligt i den østlige del af Tyrkiet, er født uden fødselsattest, f.eks hvis man er født i bjergene eller hvis man kender de rigtige i det tyrkiske systemet.

Kan betale sig fra værnepligten

I nogle perioder er det også muligt for tyrkerne at købe sig fri af den tyrkiske værnepligten. Det koster 15.000 tl. Men selvom de 15.000 tl betales skal der alligevel aftjenes 3 ugers værnepligt.

Militæret i Tyrkiet er i “krig med sig selv”, med en del af Tyrkiet der kalder sig Kurdistan (Guerilla krigerne) som kæmper for at få deres eget land. Der er dog indgået freds aftale mellem militæret i Tyrkiet og de kurdiske guerillaer.

Derudover kæmper Tyrkiet for at holde islamisk stat (ISIS) væk fra de tyrkiske grænser.

Læs også: Nye militær regler for udenlandsk boende tyrkere

Det tyrkiske militærs størrelse

I en artikel fra businessinsider.com (2018) bliver det tyrkiske militær ranket som det 8. mest magtfulde militær i verden med et budget på 8,2 billioner dollars. Der er 743,415 ansatte i det tyrkiske militær samt 2445 tanks, 1018 fly og 12 ubåde.

worldatlas.com bliver Tyrkiet ranket til at have det 14. største militær i verden.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.