Nyt fra Alanya

Kan man stadig få opholdstilladelse i Tyrkiet?

Over de sidste par uger der, tør man sige igen, spiret rygter om problemer med at få opholdstilladelse til Tyrkiet.

Denne gang omhandlede rygterne igen at der var lukket for ansøgninger til opholdstilladelse i 3 måneder.

Rygter har skabt stor panik og flere har allerede spekuleret de vil flytte hen, hvis de bliver afvist til opholdstilladelse i Tyrkiet.

I forbindelse med de mange rygter besøgte vi hos Alanya.dk udlændinge komiteens formand Abdullah Karaoğlu. Abdullah taget et møde med den nye manager på visa kontoret, for tjekke om der skulle være nogle ændringer i reglerne.

Opholdstilladelse Tyrkiet, Opholdstilladelse Alanya, Alanya opholdstilladelse, ikamnet Alanya, ikamet Tyrkiet, Alanya ikamet, Alanya udlændige komite,
Udlændinge komiteens formand Abdullah Karaoğlu sammen med den nyindsatte manager på visakontoret.

Det blev afvist at der er ændringer af reglerne eller sat stopper for at søge opholdstilladelse.

Den sveske repræsentant Ceylan Küçüktabak, som også er advokat i Tyrkiet og formanden for Svenska Föreningen har skrevet følgende efter mødet:

Hej allesammen. Ifølge de oplysninger, der er modtaget fra Udlændingestyrelsen/Göš idaresi i dag, er der ingen stop eller ændring af ansøgninger om opholdstilladelse/ikamet. Tro venligst ikke på falske opslag. Hver ansøgningsmappe er personlig, og de ønskede dokumenter og oplysninger kan være forskellige, og grundlag for om man kan få opholdstilladelse igen eller ej er individuelt .Tak, til alle der anmeldte de falske opslag! Venlig hilsen 🇸🇪🇹🇷Adv. Ceylan.

Dermed er det endnu engang understreget at hver ansøgning er individuel og personlig. Hvis der findes mangler i dokumenterne eller ikke stort nok grundlag for at give en opholdstilladelse gives der ikke opholdstilladelse, ligemeget om der er tale om fornyelse eller førstegangs ansøgning.

Alle regler for opholdstilladelse kan læses på e-ikamet.goc.gov.tr, som findes på de fire sprog engelsk, tyrkisk, russisk og arabisk. I de nye regler stilles der blandt andet krav til til et. minimum beløb i banken og at man ikke er besat i de “lukkede områder”.

Hvad koster en opholdstilladelse i 2023?

På et møde med visakontoret den 13/1 2023 blev det oplyst af manageren at følgende takster er gældende for 2023.

  • 356 tl for kortet (ligemeget om det er 1 eller 2 år)
  • 2304,20 for ansøgning
  • Skatten er individuelt for hvert lande.

På statens hjemmeside står der følgende som er gældende for Danmark: Fra og med 2011 var Tjekkiet, Danmark, Irland, Kosovo, Nepal, Sri Lanka, Syrien og Turkmenistan fritaget for opholdstilladelsesgebyrer i overensstemmelse med gensidighedsprincippet.

Udover ovenstående er der naturligvis stadig udgifter til f.eks foto, oversættelser m.m.

opholdstilladelse til tyrkiet, tyrkisk opholdtilladelse, ikamnt til tyrkiet, ikamet til tyrkiet, blå bog til tyrkiet, visum til tyrkiet, tyrkisk opholdstilladelse i tyrkiet, hvordan får man opholdstilladelse til tyrkiet, hvad er en tyrkisk opholdstilladelse,
Hvilke områder er lukket for opholdstilladelse i Alanya?

For at få opholdstilladelse i Alanya, stilles der krav til hvor i byen du bor, hvad enten du er ejer eller lejer. De lukkede områder i Alanya er Kargicak, Mahmutlar, Kestel og Avsallar. Hvis du har ejet og haft skøde på en bolig 1. juli 2022 kan du fortsat søge en opholdstilladelse, selvom området er lukket.

Der er IKKE planer om at åbne for nogle af områderne, selvom salgsklare ejendomsmæglere har fået en ubehagelig vane med at oplyse deres kunder om de snart åbnes.

Det er ikke muligt at søge om opholdstilladelse med et skøde, hvis huset som skødet er tilknyttet ikke er færdigbygget. Det er kun færdigbygget og beboelige ejendomme, som det er muligt at søge opholdstilladelse på.

Hvor mange penge skal man have i banken når man søger opholdstilladelse i Tyrkiet?

En af de nyere regler (gældende fra 2021) stilles der krav om at man har et vist beløb i banken pr. måned man søger for. I 2023 er dette løb regnet ud til at være 1,5x den tyrkiske mindste løn, svarende til 12.750 pr. voksne og 8500 tl pr. barn. Dette beløb gør sig ikke gældende for den som søger opholdstilladelse på grundlag af at eje en bolig.

Ønsker man at søge opholdstilladelse for et år skal man have 12.750 tl x 12 måneder = 153.000 tl stående til rådighed i banken per person og fremvise et bankudtog i forbindelse med ansøgningen. I nogle tilfælder stiller visakontoret også krav til en fast indkomst.

Må man rejse ud af landet mens en ansøgning om opholdstilladelse i Tyrkiet behandles?

Visakontoret oplyste i januar at de gerne ser folk bliver i landet mens der opholdsansøgning behandles. Skal eller ønsker man alligevel at rejse i den periode, skal man forvente at betale en bøde i lufthavnen.

Skal min vand- og elregning stå i mit navn?

En af de regler som blandt andet er blevet indført er, at ansøgeren af en opholdstilladelse skal have sit navn på både vand- og elregningen og fremvise dette ved ansøgningen. Søger man som ægtefæller er det kun den ene ægtefælle som skal stå på regningerne.

Tidligere var det meget almindeligt at lejere af en bolig havde ejeren af boligens navn på regningerne, men nu er der krav om at du selv om lejer skal stå på alle regningerne.

Hvorfor afvises mange til opholdstilladelse i Tyrkiet

Som nævnt tidligere er det individuelt hvorfor en ansøger bliver afvist men de mest almindelige grunde er at folk ikke har de korrekte dokumenter når de søger eller at de søger et turist visum.

Når der søges turist visum, så vurderes det nogle gange at den visafri periode, for danskere 90 dage indenfor 180 dage, svarende til 180 dage pr år, er nok for “turisten” til at være turist i Tyrkiet og derfor er det ikke grundlag for at give dem en opholdstilladelse til yderlig turisme i Tyrkiet.

Er det nemt at få opholdstilladelse i Tyrkiet?

Det er ingen hemmelighed at det er blevet svære at få en opholdstilladelse i Tyrkiet.

Det skyldes blandt andet de mange flygtninge samt bekvemligheds-flygtninge som ønsker at bosætte sig i et andet land, og det har været med til at drive husleje priserne til et niveau, hvor tyrkerne ikke længere har råd til at bo i deres egne fødebyer. Mange har også bosat sig og arbejdet ulovligt i Tyrkiet, hvilket man forsøger at komme til livs med nogle af de nye krav.

Dertil har der i årenes løb været mange turister der ønsker at holde lange ferier i Tyrkiet, hvilket der ikke er noget galt med, men det har skabt et ekstremt pres på visakontoret, som har skulle behandle ansøgninger og registrere folk på det grundlag de gerne vil være her i 100 dage i stedet for 90 dage.

Hvis du ønsker svar på flere spøgsmål, så tjek venligst vores artikel Stort møde om reglerne for opholdstilladelse i Alanya.

Opholdstilladelse Tyrkiet, Opholdstilladelse Alanya, Alanya opholdstilladelse, ikamnet Alanya, ikamet Tyrkiet, Alanya ikamet, Alanya udlændige komite,

Udpluk af reglerne for at søge Korttids opholdstilladelse (oversat via google translate)

ARTIKEL 31-1, stk. 1, Korttids opholdstilladelse kan gives til følgende udlændinge:

a) Dem, der kommer for videnskabelig forskning

b) Dem, der ejer fast ejendom i Tyrkiet

c) Dem, der skal etablere en kommerciel tilknytning eller virksomhed

d) Dem, der vil deltage i efteruddannelsesprogrammer

d) Dem, der kommer til uddannelsesformål eller lignende inden for rammerne af aftaler, hvor republikken Tyrkiet er part eller studenterudvekslingsprogram

e) Dem, der vil blive til turismeformål

f) De vil blive behandlet, såfremt de ikke har nogen af de sygdomme, der anses for at være en

trussel mod folkesundheden.

g) Dem, der har brug for at blive i Tyrkiet, afhængigt af de juridiske eller administrative myndigheders anmodning eller beslutning

ğ) Dem, der skiftede fra familieopholdstilladelse til kortvarig opholdstilladelse

h) Vil deltage i tyrkisk undervisningskurser

ı) Dem, der vil deltage i uddannelse, forskning, praksis og kurser i Tyrkiet gennem offentlige institutioner

i) Dem, der har afsluttet deres videregående uddannelse i Tyrkiet og søger inden seks måneder fra dimissionsdatoen

j) (Rapport: 28/7/2016-6735/27 art. ) Personer, der ikke arbejder i Tyrkiet, men vil investere inden for det omfang og beløb, som præsidenten har fastsat, og deres udenlandske mand, mindreårige eller udenlandske børn, der forsørger sig selv og deres mand (1)

k) (Rapport: 28/7/2016-6735/27 art. ) Borgere i den tyrkiske republik Nordcypern

(2) (Ændring: 28/7/2016-6735/27 art. ) Kortvarig opholdstilladelse kan udstedes for højst to år ad gangen, med undtagelse af stk. 1 j og k.

Opholdstilladelse, der er udstedt inden for rammerne af stk. 1 h, kan højst gives to gange.

4) Opholdstilladelser, der er anmeldt inden for det område, der er nævnt i stk. 1 i), kan gives for højst et år, én gang.

(5) (Meddelelse: 28/7/2016-6735/27 art. ) En opholdstilladelse, der er udstedt inden for området i stk. 1 j og k, kan udstedes for højst fem år.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk opholdstilladelse
  • Opholdstilladelse til Tyrkiet
  • Opholdstilladelse Alanya
  • Ikamet Alanya
  • Ikamet Tyrkiet
  • Nye regler for opholdstilladelse i Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.