Nyt fra Alanya

Cleopatra Beach på top 25 over bedste strande

For sjette gang på syv år er Cleopatra Beach i Alanya på tripadvisor.com over de bedste strande i Europa.

TripAdvisor er et af verdens største anbefalingssider, og de har igen i 2023 lavet en top 25 over de bedste strande i Europa. Cleopatra stranden er endnu engang på listen.

I 2020 var Cleopatra stranden af uforklarlige årsager ikke på listen, men før det var den på listen i både 2022, 2021, 2019, 2018 og 2017.

I 2017 lå Cleopatra stranden som nr. 21 på listen, I 2018 var den nummer 6, i 2019 lå den som nummer 14 på listen, i 2021 er den på plads nr. 22 og i år 2022 og 2023 ligger den som nummer 25 på listen.

Tripadvisor specificere ikke om den numeriske placering er vigtig eller tilfældig, samt hvad kriterie de vurderer ud fra.

seværdigheder i alanya, alanya seværdiheder, oplevelser i alanya, Kleopatra stand, Cleopatra beach, Cleopatra strand, europas bedste strande,
Tripadvisors Top 25 over de bedste strande i Europa.

Cleopatra stranden er den eneste strand i Tyrkiet, som er kommet på listen. Iztuzu Beach i Daylan (nær Marmaris) også, på listen som nummer 11.

I 2022 var er Kaputas Beach i Kaş også på listen.

Se alle de 25 strande på listen her.

seværdigheder i alanya, alanya seværdiheder, oplevelser i alanya, Kleopatra stand, Cleopatra beach, Cleopatra strand, europas bedste strande,
Alanya er et populært rejsemål, når danskere vil undslippe kulden.
Alanyas skønne Cleopatra strand

Cleopatra stranden er ligger på Alanyas vestlige side og stranden fortsætter helt hen til klippen med Alanyas borg og svævebanen på.

Cleopatra stranden er populær blandt turister og fastboende, da sandet på stranden er fint og stranden er stort set sten- og klippe fri.

På Damlatas delen af Cleopatra stranden er der også en handicap strand, så alle kan få mulighed for et dyp i det skønne middelhav.

Stranden har fået sit navn efter den egyptiske dronning Cleopatra. Historier fortæller om hvordan den romerske kejser Antonius og den egyptiske dronning Cleopatra brugte stranden som deres private strand, når de ville svømme eller nyde livet. Historikere mener at der engang har været en tunnel, hvorigennem Cleopatra blev båret fra borgen og ned til stranden af hendes tjenestefolk. Tunnel er dog aldrig blevet fundet.

Cleopatra Beach er en 2 kilometer lang offentlig strand, der kombineres med ​​Damlataş-stranden og som har blåt flag. Læs mere om badeflagene her.

Mange aktiviteter på Cleopatra stranden

I 2017 åbnede Alanyas svævebane nær Cleopatra stranden. Fra svævebanen får man en uforglemmelig udsigt over stranden og Alanya by.

For enden af Cleopatra stranden ligger også drypstenshulen på Damlatas.

Tæt ved stranden er der også en stor park og ind på den gamle kirkegård har man god mulighed for at finde fritlevende skildpadder.

Hvis man er til sport så er der flere steder opstillet beachvolley baner på stranden. Banerne er gratis at benytte og tyrkerne elsker at spille beach volley, så det er ikke et problem at lave 2 hold til et spil på stranden.

Er man mere til en tur på vandet, så er der et bredt udbud af vandsport på Cleopatra stranden, f.eks. vandski, windsurfing, paraglidning og dykning. Priserne varierer alt efter, hvad man gerne vil prøve og, hvor lang tid man gerne vil være på vandet.

Læs mere om Alanyas strande i vores guide her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Kilde: Tripadvisor

Denne artikel omhandler:

  • Cleopatra beach
  • De bedste strande i Europa
  • Europas bedste strande
  • De bedste strande i Tyrkiet
  • Kleopatra strand
  • Alanya´s strande

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.