Så længe kan solcremen holde sig

Inden du tager på ferie, har du sikker spurgt dig selv; Kan solcremen blive for gammel?

Solcremer kan være dyre. Og ganske ofte slutter sommeren med en rest tilbage i flasken. Men skal du smide den ud, eller er den ok at bruge næste år?

Forbrugerrådet Tænk sendte i 2009 to solcremer fra året før på laboratoriet for at få et svar. Og testen viste, at du trygt kan bruge resterne fra sidste år, før du styrter ud og køber en ny.

Cremerne var blevet åbnet, brugt lidt af og derefter opbevaret et halvt år på hylden i skabet ved stuetemperatur – præcis som hjemme på de fleste badeværelser. Og alligevel holdt begge cremer den lovede solfaktor. Også forholdet mellem UVB- og UVA-beskyttelse var i orden.

Se på emballagen

Holdbarheden af solcremer efter åbning skal stå på produktet. Det er oftest angivet med et symbol af en åben bøtte med oplysning om antallet af måneder, cremen kan holde sig. På solcremer er holdbarheden typisk 12 måneder.

De fleste solcremer kan dog ifølge Kræftens Bekæmpelse holde sig i 2-3 år, hvis de opbevares ved temperaturer under 25 grader. Hvis solcremen udsættes for høj varme – for eksempel når du har den med på stranden – kan den miste sin virkning med tiden.

Kan solcremen blive for gammel? – Se og lugt efter

Hold dog øje med, hvordan solcremen ser ud og lugter. Hvis den er frisk i både farve og duft, så kan du sagtens bruge den, du har stående fra sidste år. Solcreme kan holde i flere år, hvis du opbevarer den rigtigt, men skal selvfølgelig smides ud, hvis den har ligget i et varmt handskerum eller er blevet fyldt med sand.

Solcreme kan – ligesom al anden kosmetik – godt blive for gammel. Der kan også gro bakterier og svamp i låget. Det gælder særligt, hvis det er den solcreme, du havde med på stranden hele sidste sæson, som har været varmet godt op og måske også er godt snasket i låget.

Husk derfor at tjekke din gamle solcreme for en sikkerheds skyld, inden du smører dig ind i den.

Solcremen er blevet for gammel når den lugter mærkeligt, har skiftet farve eller hvis konsistensen er anderledes, også er det på tide at køb en ny.
Kilde: Tænk.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.