Ferie tipsNyheder

10 gode råd til flyrejser med børn

At rejse på børn kan både være en stor glæde og en stor stressfaktor.

Forbereder man sig rigtig på rejsen med børn kan man dog sparre sig selv for mange grå hår, og i stedet nyde rejsen i selskab med børnenes store glæde.
På bloggen Regnbuemor.dk har vi fundet inspiration til 10 gode råd til flyrejser med børn. Artiklen er skrevet på baggrund af bloggens store rejse erfaring med 2 børn.

10 gode råd til flyrejser med børn:

1. Forbered dig på at rejse på børnenes præmisser

Når man rejser med mindre børn, så kræver de ofte ens opmærksomhed en stor del af tiden. Det er derfor vigtigt at man som forældre eller ledsager har fået sovet igennem inden turen og at man har en god positiv energi, som børnene føler sig godt tilpas.

2. Undgå trykken i ørerne, mens flyet letter eller lander

Hvis du rejser med en baby, så er det en god ide at amme, give flaske eller giv barnet en sut, mens flyet letter og lander. Det letter trykket i ørerne.

Rejser du med børn i alderen 1-3 år, så sørg for at have rosiner eller andet lækkert med, som de kan spise, når der lettes og landes. Er børn over tre år kan de eventuelt tygge på tyggegummi.

Har man børn med øreproblemer, kan man også købe specielle ørepropper til at udligne trykket:

 

3. Ipad med spil

Børn har krudt i rumpen, og det kan være svært at sidde stille på en lang flyrejse, hvor det ikke altid er velset, at ungerne drøner rundt midtergangen. Derfor kan en ipad være et godt underholdningsinstrument. Det er altid en god ide at ligge nye spil på ipadden inden afrejse, så børnene har noget nyt de kan lege med.

4. Små gaver

Skal man rejse med mindre børn, kan en kort flyvetur føles lang. En af måderne at gøre turen mere interessant for børnene er med små gaver og overraskelser. Det kan f.eks. være i form af små gaver, som man har pakket ind inden afrejse, så gaven bliver endnu mere interessant. Når legetøjet er nyt er det oftest interessant at lege med i længere tid. Husk at købe legetøj som ikke vejer og fylder for meget på resten af ferien.

5. Snacks

Børn elsker snacks, så det er en rigtig god idé at lægge lidt lækkert i rejsetasken til ungerne. Det kan f.eks. være lidt rosiner, et par slikkepinde, nogle små haribo poser eller lignede, som ungerne kan få stor glæde af at sidde og hygge sig med under rejsen.

6. Tegnesager

Der er intet så skønt som at få nogle nye tegnesager og en ny tegneblok, malebog eller aktivitetshæfte. Det kan også være en god ide at købe nye farveblyanter eller tusser. Køb f.eks. de billige farver i Tiger, hvor de kan fås i små størrelser.

7. Forbered børnene på rejsen

Hvis det er en af de første gange et barn er ude at flyve, kan alt virke meget skræmmende og anderledes. Det er derfor en god ide at fortælle og forklare barnet, hvad der sker og hvad de forskellige ting i flyet er.

F.eks kan du vise og forklare dem om sikkerhedsselen, fortælle hvad stewardessernes arbejde er og hjælpe dem med at forstå hvad piloten siger, når han taler.

Når du forklare barnet de forskellige ting, der foregår skaber du tryghed og forståelse for barnet.

Er barnet direkte bange for at flyve, kan i købe Hypnose for børn: Aldrig mere bange for at flyve her.

8. Pak til det uforudsete

Når man rejser med mindre børn så husk skiftetøj, yndlingsbamsen, eller andre ting, som gør barnet trygt og som kan blive nødvendige i håndbagagen, så det er nemt at få fat på. Det er også en rigtig god idé at have vådservietter med. Det kan være svært for børn at styre, at have et vippebord med mad og drikke foran sig, og det sker ofte, at de kommer til at vælte det.

9. Gør børnene trætte

Find et legeområde i lufthavnen, leg med børnene og aktiver dem inden i skal flyve, så de ikke har alt for meget energi, når de kommer på flyet.

10. Lad børnene vælge et nyt blad, lidt legetøj eller lignende i lufthavnen

Det er sjovt at shoppe i lufthavnen, og det er super hyggeligt at slentre rundt i lufthavnen og shoppe lidt til turen eller til når man kommer hjem. Børnene elsker det ofte også, så lad dem eventuelt vælge en lille ting i lufthavnen som de kan glæde sig over på flyveturen.
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.