MartsNyhederNyt fra AlanyaSeværdighederShopping i Alanya

Nye takster for bus og taxi i Alanya

Den 15 marts 2023, blev der indført nye takter for både bybusserne og taxierne i Alanya.

De nye takster er en stigning på 20%. Stigningen kommer formentlig i takt med at den tyrkiske mindsteløn blev sat op fra 1 januar 2023 til 8506,80 tl.
Der har i årenes løb været mange prisstigninger på både taxi og bus i Alanya. I 2014 kostede det f.eks 00.50 tl at tage bybussen. Ano 2023 med de nye takster koster det 10,20 tl.
alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya, shopping center i Alanya, hvor kan man shoppe i Alanya, Biograf i Alanya, Alanya biograf, Alanya sinema

De nye takster for bus og taxi er som følger:

Taksterne for taxi i Alanya 2023
YdelseTakst
Start gebyr10.00 tl
Pr. Km16.00 tl
1 times ventetid (f.eks hvis man vil køres afsted og hjem med samme taxi)54.00 tl
1 minuts ventetid00.90 tl
Minimum beløb pr. tur45.00 tl

I de nye takster priser bliver der blandt andet tydeliggjort en minimum pris. Det vil sige at man altid skal forvente sig at betale minimum 45.00 tl for en tur også selvom turen ikke har kostet det på taxameteret. En minimum pris har været brugt i nogle år nu og er med til at sikre at taxichaufførerne ikke ender med at køre utrolig små ture, for så at ende bagerst i taxikøen, når de er tilbage på deres taxi central.

Samtidig er der også en officiel pris på at vente 1 time på en kunde. Det kan være relevant hvis man ønsker at blive kørt til et sted, hvor der normalt ikke er mange taxier, f.eks en tyrkisk landsby eller en af byens seværdigheder, som f.eks Dim Cave elller Dim Cay. Med et fast timebeløb på 54.00 tl, kan man aftale med sin taxichauffør, hvor længe han skal vente på en og betale et beskedent beløb for at han venter, så man er sikret hjemtransport.

Alanya bybusser, busstation Alanya, Alanya bybus station, rutebiler, bus til Mahmutlar, bus mellem Mahmutlar og Alanya, Alanya Dolmus bus, Busserne i Alanya
Taksterne for bybusser i Alanya 2023
YdelseTakst
1 tur med Kent kart (Alanya buskort)10.20 tl
1 tur betalt med kontaktløs betaling på kreditkort (virker kun med kontantløs funktionen)10.45 tl
Studerende med Kent Kart (udstedt af kommunen)4.50 tl
Lærer og pensionister med Kent kart (udstedt af kommunen)9.00 tl
1 tur betalt kontakt i bussen13,50 tl

Bybusserne er, som nævnt tidligere, steget fra 00.50 tl i 2014 til nu at være 10,20 tl i 2023. En markant stigning, som sikkert også har været medvirkende til at mange er begyndt at cykle i Alanya.

I mange år var der tale om at afskaffe kontakt betaling i busserne, men det er med tiden blevet fjernet og i stedet erstattet med højere betaling, hvis man ønsker at betale kontakt i bussen.

I vores artikel Guide til bybusser og dolmus busser i Alanya finder du en stor guide til forskellen på busserne, priserne, hvordan du anskaffer dig et Kent kar (buskort i Alanya), tilladt påklædning og meget mere.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Busserne i Alanya
  • Priserne for bussen i Alanya
  • Kentkart Alanya
  • Alanyas bybus
  • Alanyas bybus kort
  • Busruterne i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.