NyhederNyt fra Alanya

Oprydning i gang efter hård blæst i Alanya

De sidste 2 dage har voldsomt vejr været over Alanya.

I den forbindelse er der opstået forhøjet vandstand og vilde bølger også i Middelhavet foran den tyrkiske riviera.

Den voldsomme blæst og voldsomme regn i Alanya har også ramt Alanyas havn. Langs havnen ved Alanyas kommune er havet nået helt op til beton væggen og redningsaktioner er sat i gang langs vandet.

Storm alanya, alanya storm, vejret i Alanya, alanya vejret, vejr

En redningsaktion af livreddertårne og containere på havnen, herunder Alanyas surf house har været i gang siden i morges. Desværre er flere livreddertårne og Alanya surf house allerede beskadiget.

Byens fiskere har også kæmpet hårdt for at forsøge at redde deres både, som for mange er deres levebrød. I Avsallar stillede kommunen kraner til rådighed, så fiskerne kunne få deres både sikkert på land. Flere fiskerbåde er blevet beskadiget eller druknet i stormen.

Flere huse og virksomheder oversvømmet

Flere huse og virksomheder i Alanya har også oplevet oversvømmelser i forbindelse med stormen.

For mange huse og virksomheder handler det om kældere og haver, som er oversvømmet. Flere steder er oprydningsarbejdet allerede i gang, enten med professionelt udstyr eller med spande og bøtter, for at holde vandet ude.

Storm alanya, alanya storm, vejret i Alanya, alanya vejret, vejr
Oprydningen er i gangs langs Alanyas strande.
Fly oversvømmet i Gazipasa

I Gazipasa lufthavn var ramte det dårlige vejr også flytrafikken. Et Pegasus PC 2061 fly mellem Gazipasa og Istanbul var planlagt til at flyve til Istanbul Sabiha Gökçen lufthavn kl. 07.00 i morges. Men p.g.a vand på landingsbanen blev flyet forsinket 45 minutter.

Vandet blev ryddet af embedsmænd, så det var sikkert for flyet at flyve.

Storm ikke ualmindeligt om vinteren

At det regner, blæser og stormer er ikke ualmindeligt i Alanya i vintermånederne. Masser af vand er vigtigt for at få fyldt vanddepoterne. Vanddepoterne er med til at give vand til Alanyas landbrug over sommeren.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Uvejr i Alanya
  • Vejret i Alanya
  • Storm i Alanya
  • Dårlig vejr i Alanya
  • Nyheder fra Alanya
  • Alanya nyheder

 

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.