COVID-19

Şeker Bayramı 2021 og endu mere karantæne

Når ramadanen 2021slutter den 12. maj, så starter Şeker Bayramı, også kendt som Ramadan Bayramı eller Eid-ul Fitr.

Şeker Bayramı er en 3 dage lang ferie for tyrkerne, som normalt bliver brugt på at besøge familier og venner eller tage på ferien. I år er det naturligvis helt anderledes.

Årets Ramadan Bayramı bliver forhåbentlig slutspurten til den 3 uger lange karantæne, som Tyrkiet har været i siden 29. april. Ramadan Bayramı strækker sig over 13, 14 og 15 maj ( 3 dage)

Selvom der flere gange har været tale om at karantænen kan blive forlænget, så er der heldigvis intet bekræftet i skrivende stund.

Når Tyrkiet ikke er midt i en pandemi og har indført en lockdown for hele landet, så er det almindeligt at man den føreste dag i Şeker Bayramı står tidlig op og går i moské. Dagen markeres med en særlig bøn i moskéen. Efter at have været i moskéen, tager mange hjem til familiens ældre (f.eks forældre og bedsteforældre) og viser deres respekt ved at kysse dem på hånden og derefter sætte hånden for panden.

Karantæne i Alanya, Corona Alanya, Alanya Covid-19, weekend karantæne i Alanya, Alanya 2020, Er Alanya sikkert at rejse til
MEN IGEN I ÅR BLIVER ALT DETTE ANDERLEDES.

I 2020 havde vi (Alanya.Dk) aldrig troet, at vi i 2021 ville sidde og skrive en artikel næsten identisk til den året før. Vi havde ligesom alle andre forventet at verden ville være tilbage til normalen og at vi igen kunne fejre de hellige fridage med venner og familie.

Ikke alene har Covid-19 overtaget næsten alt i vores hverdag, pandemien er også skyld i en masse regler, som konstant ændres, for hvordan vi må være sammen som mennesker, hvornår vi må gå udenfor en dør og det sætter også mange grænser for, hvilke højtideligheder man kan fejre med sine kære.

Ved at begrænse det tyrkiske folks mulighed for socialt sammenværd, håber den tyrkiske regering på at få Covid-19 smitten under kontrol i Tyrkiet, så en normal turist sæson kan gennemføres.

Ramadanen 2021, ramadan 2021, hvad er ramadanen, ramadanen under covid19, holder Alanya ramadanen, Alanya ramadanen, tyrkiet 2021, helligdage i Tyrkiet
De hellige pligter under Şeker Bayramı

Under Ramadan Bayramı er der særligt 3 ting en rettroende muslim gør:  

1. Det er under Ramadan Bayramı at muslimer skal udfører deres “zekat”, som er den muslimske skat, man betaler til de fattige.

2. Man bliver venner med alle med er uvenner med. Det er også almindeligt at give gaver. Det er meget forkert under Ramadan Bayramı ikke at tilgive en person der siger undskyld, eller at være uvenner med nogen.  

3. Går til bøn i moskéen og bagefter besøger sine afdødes gravesteder. I 2021 kommer folk til at bede i hjemmet, mens besøg på gravsteder for mange må arrangeres efter Ramadan Bayramı.

Under vil mange hilse på hinanden med ordene “Bayramınız kutlu ve mubarek olsun“, som betyder “Må din fest blive velsignet”.

Læs også >> Tyrkiske helligdag og specielle dage i 2021

seker bayram, tyrkiske helligdage, helligdage i tyrkiet, sukker festen, ramadanen

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiet Şeker Bayramı
  • Ramdan Bayramı i Alanya
  • Ramadan Bayramı i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage
  • Sukkerfesten i Tyrkiet
  • Tyrkisk Ramadan Bayramı
  • Alanya Şeker Bayramı

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.