Ferie tipsNyheder

12 ting, du skal kigge efter på din solcreme

Solcreme er en uundværlig del af ferien i Alanya.

Solens stråler er stærke i Alanya og det er vigtigt at du beskytter din hud hver dag mens du er i Alanya

Men med så mange forskellige solcremer på markedet kan det være svært at vælge den rigtige. I denne artikel vil vi guide dig gennem 12 vigtige ting, du skal kigge efter, når du vælger solcreme, så du kan beskytte din hud effektivt og sikkert.

Myter on solcremer, rigtig og forkert om solcremer, bliver solcremer for gamle, fakta om solcremer, fakta om solen, fakta om solen, børn der bader

1. Uden parfume

Står der “Uden parfume”, bør solcremen ikke indeholde parfume eller nogen af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer. Det er en god ide at kigge efter parfumefri solcremer, hvis du vil nedsætte risikoen for at få allergiske reaktioner.

På ingredienslisten kan du se, om din solcreme indeholder “parfume” eller “fragrance”. Du kan også se efter de 26 parfumestoffer, der er hyppig årsag til allergi. Naturlige parfumestoffer er ligeså allergifremkaldende som syntetiske parfumer.

Myter on solcremer, rigtig og forkert om solcremer, bliver solcremer for gamle, fakta om solcremer, fakta om solen, fakta om solen,

2. SPF (Sun Protection Factor)

SPF står for Sun Protection Factor eller solbeskyttelsesfaktor på dansk. Tallet angiver, hvor meget solcremen beskytter mod solens UVB-stråler, der er hovedårsagen til solskoldninger og kan forårsage hudkræft.

Faktortallet er vejledende, og afhænger i høj grad af mængden af solcreme, du smører på. Kræftens Bekæmpelse anbefaler mindst faktor 15 til solbeskyttelse men i Alanya er er faktor 30 et godt udgangspunkt.

Udsigt over Alanya, Alanya udsigt, solnedgang alanya,

3. Hvad betyder UVA

UVA logoet betyder, at producenten garanterer, at solcremen også beskytter mod solens UVA-stråler med minimum en tredjedel af den angivne SPF. Næsten alle solcremer giver i dag beskyttelse mod UVA-stråler. UVA-stråler er med til at ælde huden, men de kan ligesom UVB-strålerne også forårsage hudkræft.

Side, besøg Side, Fakta om side, fakta om alanya, alt om alanya, j.o dreams, Home service alanya, ferie i alanya, oplevelser på egen hånd i alanya, oplevelser på egen hånd i Side, fakta om Alanya, Tips til alanya, ture i alanya, ture i side, besøg tyrkiet, hvordan kommer man til side, bus til side fra alanya, bus til side,

4. Vandfast solcreme

Vandfast solcremer kan være en god ide på badeferien. Men kravet til solcremer, der skriver, at de er vandfaste, er ikke særlig højt. Kun halvdelen af den oprindelige beskyttelse skal være tilbage efter en tur i vandet.

Tidligere test af solcremer viser, at det kan være svært for solcremer at klare dette krav. Der skal du huske at smøre dig selv og dine børn ind igen, efter du har været en tur i vandet eller har tørret dig med et håndklæde.

Kan solcremen blive for gammel?, alanya, er solcrenem blevet for gammmel, kan solcreme blive for gammelt, alanya dk, palm beach alanya, suncharter, primo tours, ferie, ferie i alanya, guide til alanya, guide til tyrkiet, solcreme, gode råd til solcreme, myter om solcreme, alanya, alt om alanya, alanya dk, fakta om alanya

5. Til sensitiv hud/hypoallergen

Har du sensitiv eller hypoallergen hud, så er der nogle solcremer er bedre end andre i forhold til allergi og hudreaktioner. Men der er ingen klare krav til produkter, som anvender disse betegnelser, så du er ikke garanteret en sikrere creme. Den kan godt indeholde både allergifremkaldende parfume og mistænkt hormonforstyrrende stoffer, selvom der står den er hypoallergen eller til sensitiv hud. Husk at teste produktet inden du smøre hele kroppen ind.

Job i alanya, alanya job, arbjede i tyrkiet, job i tyrkiet, danke jobs i alanya, find arbejde i alanya, jobopslag i alanya,

6. Holdbarhed

Antallet af måneder, solcremen holder efter åbning, er angivet på de fleste solcremer. Som udgangspunkt kan du godt bruge solcremen fra sidste sommer. En solcreme, der har været åbnet, holder cirka i 1 år. En uåbnet solcreme kan holde sig længere tid, cirka 3 år. Tjek, om der er dato for sidste holdbarhed.

Lugt og konsistens skal du altid være opmærksom på, når du smører dig ind. En solcreme, der er blevet for gammel, kan miste sine evner til at beskytte mod sol, og du risikerer også hudreaktioner ved at bruge for gammel creme.

Læs også: Så længe kan solcremen holde sig

Alanyadk photgraphy, fotograf alanya, alanya fotograf, photograf alanya, alanya photograf, photoshoot alanya, professionel photograf alanya, alanya photgraf

7. Solcreme til børn

Alle solcremer kan bruges af både børn og voksne. Der er ingen forskel i solbeskyttelsen og heller ingen særlige krav til solcreme til børn. Du er altså ikke sikker på at undgå problematisk kemi og mistænkt hormonforstyrrende stoffer ved at købe dem til børn.

Online service, online på ferien, poker, spil online, strand, mobil på stranden

8. Hvad er Nano

Ingrediens listerne på en del solcremer angiver ‘nano’, fordi blandt andet det fysiske filter “titanium dioxid” er i nanoform. Der er usikkerhed om, hvorvidt nano kan være skadeligt.

alanya, alanya ferie, ferie i alanya, alanya strande
Photo by skeeze / CC0 Creative Commons

9. Mængde du skal bruge

Mængden af solcreme i beholderen er angivet i ml. Køber du en solcreme med 200 ml, er det nok til 5 gange indsmøring af hele kroppen på en voksen. Smører du mindre på, opnår du ikke den angivne solbeskyttelsesfaktor.

Anbefalet mængde er 40 ml, svarende til en god håndfuld, til en hel voksenkrop og cirka 20 ml til børn. Husk at smøre jævnligt, især efter du har badet.

Myter on solcremer, rigtig og forkert om solcremer, bliver solcremer for gamle, fakta om solcremer, fakta om solen, fakta om solen,

10. Dermatologisk testet

Plejeprodukter anvender ofte udtrykket dermatologisk testet. Kravene til denne anprisning er ikke klare, så du er ikke garanteret et mere gennemprøvet produkt.

Den blå krans, Myter on solcremer, rigtig og forkert om solcremer, bliver solcremer for gamle, fakta om solcremer, fakta om solen, fakta om solen,

11. Blå Krans

Når der er den blå krans på din solcreme er det et symbol som indikere Astma-Allergi Danmark. Astma-Allergi Danmarks allergimærke stiller krav til stoffer, der kan give kontaktallergi, eksem og irritation. Du kan derfor mindske risikoen for allergi, hvis du vælger produkter med den blå krans.

svanemærket, Myter on solcremer, rigtig og forkert om solcremer, bliver solcremer for gamle, fakta om solcremer, fakta om solen, fakta om solen,

12. Svanen

Svanemærkede solcremer er blandt de mest miljøvenlige på markedet. Solcremer med Svanen er uden eksempelvis stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende og indholdsstoffer i nanoform.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Fakta om solcremer
  • Bliver solcremer for gamle
  • Hvor meget solcreme skal man bruge
  • Rigtig og forkert om solcremer
  • Solcreme fakta
  • Undgå at blive solbrændt
  • Hvad er nano

Kilde: Taenk.dk

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.