NyhederNyt fra Alanya

31 Marts: Borgmestervalg i Alanya

Lige nu summer der af politisk spænding i hele Tyrkiet.

Nedtællingen til valgdagen D. 31 marts er i gang. Alanya skal enten have ny borgmester eller fejre 5 år mere med den nuværende borgmester Adem Murat Yücel.

Det samme gælder for alle andre kommuner i Tyrkiet, som også skal til stemmeurnerne søndag D. 31 marts.

kunst udstilling alanya, alanya kunst udstilling,
Formanden fra Alanyas Foreinger Commite Abdullah Karaoğlu og Alanyas borgmester Adem Murat Yücel.

Alanya´s nuværende borgmester Adem Murat Yücel er fra partiet MHP, men han får også støtte til at blive genvalgt af partiet AKP, som derfor ikke selv stiller op med en kandidat til borgmestervalget.

Borgmesteren Adem Murat Yücel blev i 2017 kåret som Tyrkiets bedste borgmester, blandt for hans fornuftige og brugbare inverteringer i Alanya. Adem Murat Yücel er lige nu en klar favorit, og der er stor chance for han fortsætter som borgmester i Alanya.

De kommunale borgmestre i Tyrkiet sidder i 5 år ad gangen. Tidligere var det 4 år men perioden er blevet ændret, så borgmestrene nu sidder i en periode på 5 år.

Borgmestervalg alanya, alanya borgmestervalg, alanya valg, alanyas borgmester, lokalpolitik alanya, lokalpolitik tyrkiet,k tyrkiet lokalpolitik, alanya guide, nyheder fra Alanya, alanya nyheder

Russisk kvinde som kandidat til at blive borgmester

For første gang i Tyrkiets lokale valgs historie er en russisk-født kandidat meldt sig som kandidat.

Kandidaten er statsforsker og journalist Anastasia Petrova Çetinkaya, født i Murmansk i 1983. Hun er bosat i Tyrkiet de sidste 8 år og er tyrkisk gift.

Tyrkiet har givet mig så meget, og nu er det tid til at betale tilbage. Alanya er en perfekt by og har et utroligt potentiale. Det har også nogle problemer, som vi bør løse, “sagde Petrova Çetinkaya, til de lokale medier den 9. januar.

Hun tilføjede, at hun har forberedt sig de sidste tre år på at stille op som kandidat i lokalvalget, der afgøres den 31. marts.

I 2014 blev Irina Balcı valgt som Tyrkiets første russisk fødte kommunalforsamlingsmedlem, efter at hun blev nomineret fra den regerende retfærdigheds- og udviklingspartiets kandidatliste i Antalyas Konyaaltı-distrikt.

Åbning ad tirsdagsbazar, alanya nyheder, nyheder fra alanya, alanya dk, marked i alanya, markedsdage i alanya, alanya borgmester,

31 marts skal tyrkerne til stemmeurnerne

Traditionen tro foregår valgdagen på en søndag, i dette tilfælde den 31. marts.

Valgdagene i Tyrkiet foregår altid om søndagen, da det er den dag flest tyrkere har fri fra arbjede, samt fordi man benytter de lokale skoler, som jo i hverdagene er fyldt med skolebørn.

Når tyrkerne skal stemme skal de medbringe deres tyrkisk T.C. kort, som ID på hvem de er.

Når der er valg, er alt salg af alkohol forbudt. Det betyder blandt andet at man i Metro afskærmer hele alkohol afdelingen.

tyrkisk vin
Sådan så Metros vin afdeling ud under valget i 2015.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.