NyhederNyt fra Alanya

7 dages landesorg og indsamlingerne i Alanya

I går mandag den 6. februar meldte den tyrkiske stat ud, at der vil være 7 dages landesorg i Tyrkiet.

Det sker efter jordskælvene i det sydøstlige Tyrkiet.

Det betyder at offentlige kontorer og skoler vil være lukket indtil næste mandag. Det kommer efter at i går mandag var første dag efter “on beş tatil” – altså 15 dags ferien, hvor skolerne var lukket i 15 dage.

Hvis du vil holde dig opdateret med jordskælvene og det igangværende redningsarbejde, så læs vores artikel Jordskælvene i Tyrkiet 2023.

Indsamling i Alanya og via bank

Indsamlinger til jordskælvsofrene startede allerede mandag den 6 februar over hele Tyrkiet, inklusiv Alanya.

I Alanya samles der ind foran Atatürk statuen og på pladsen ved Hacet. I Mahmutlar foran Atatürk statuen ved kommune bygningen og i Avsallar foan kommune bygningen.

Alanyas kommune har meldt ud at der er fokus på at indsamle handsker, jakker, støvler, hatte, vintertøj til børn, brandeovne og varmeblæsere, gas flasker, sengetøj, tæpper, powerbanks, konserves mad, bleer, mad til børn, bind og trusseindlæg samt alle former for hygiejne produkter.

I går sendte vi live på vores facebook side mens lastbilerne blev pakket og sendt øst på.

Det er også muligt at støtte indsamlingen økonomisk i Tyrkiet via følgende bankkontoer

Jordskælv Alanya, jordskælv Tyrkiet, Tyrkiet 2023, Naturkatastrofe Tyrkiet, opdatering på jordskælv i Tyrkiet, jordskælvskort Tyrkiet
Bloddonations stationer er opstillet

Ved indsamlingsstederne er der også opsalg blodtapnings steder, da behovet for blod allerede er stort og forventes at blive enormt, i tak med flere ofre bliver reddet ud af de nedstyrtede bygninger.

For at kunne donere blod oplyser Røde halvmåne, som er Røde Kors’s søsterorganisation i de muslimske lande, at man skal kunne læse tyrkisk nok til at udfylde det dokument, som skal udfyldes for at kunne donere blod.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Jordskælv i Tyrkiet
  • Jordskælv i Østtyrkiet
  • Jordskælv 2023
  • Tyrkiet 2023

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.