FebruarHelligdage og mærkedageJanuarNyt fra Alanya

Tyrkiets “on beş tatil” vinterferie – 15 dages ferie

On beş tatil, betyder oversat til dansk 15 dags ferien.

I denne ferie har tyrkiske skolebørn ferie i 15 dage i januar og februar.

I 2023 afholdes On beş tatil fra 23. januar til 3 februar. Tyrkerne har ikke fri mellem jul og nytår, så on beş tatil svare på dansk til en kombineret jule- og vinter ferie.

Ferien afholdes som en afslutning på det ene semester og som en pause før det næste semester begynder. Som afslutning på semesteret får alle elever også deres karakterbog og dette er en begivenhed mange tyrkiske børn og forældre glæder sig til.

Den tyrkiske karakterskala går fra 1-5. 1 er den værste karakter på skalaen og 5 er den bedste karakter på skalaen.

SkalaSvarende til US karakterBeskrivelse af karakter
 5.00 A Very Good
 4.00-4.99 B Good
 3.00-3.99 C Average
 2.00-2.99 D Weak
 1.00-1.99 E Very Weak/Fail
15 dages ferien, Alanya, ferie i alanya, gode råd til ferien, skoleferie i Tyrkiet, tyrkisk undervisningssystem, karakterskalaen i Tyrkiet, on bes tatil, tyrkiske børn

Ingen lektier i ferien

Ifølge tyrkiske regler, er det ikke tilladt for den tyrkiske underviser, at give lektier for i “on beş tatil” ferien.

Derfor kan de tyrkiske elever af alle aldre nyder deres ferie fuld ud. Til “on beş tatil” tager mange forældre også fri fra arbejde for at rejse på ferie med deres børn.

15 dages ferien, Alanya, ferie i alanya, gode råd til ferien, skoleferie i Tyrkiet, tyrkisk undervisningssystem, karakterskalaen i Tyrkiet, on bes tatil, tyrkiske børn

Hvis man har fået dårlig karakterer

Får man dårlige karakterer, er det normalt blandt de rigeste familier, at hyrer en privatlærer, til at undervise barnet efter skoletid. Mange skolelærer tilbyder privat undervisning til i elever i deres fritid, for at tjene lidt ekstra penge.

På gymnasiet og universitetet køber eleverne eftermiddags- eller aften kurser, for at blive bedre i skolen, og få bedre karakterer.

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Ferier til Alanya
  • Tyrkiske helligdage
  • Skoleferier i Tyrkiet
  • 15 dages ferien Tyrkiet
  • Tyrkiske skoler
  • Skoler i Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.