BørnefamilierJanuarNyt fra AlanyaSeværdigheder

5 seværdigheder til januar i Alanya

Hvad kan man lave i januar måned i Alanya?

Selvom Alanya i januar måske ikke er det mest traditionelle tidspunkt for sol- og badeferie, byder vores charmerende Alanya by stadig på en række hyggelige seværdigheder og oplevelser for besøgende.

Mens temperaturerne ligger på mellem 11°C og 16°C, hvilket gør det muligt både at lave både udendørs- og indendørs aktiviteter.

I denne artikel kan du læse om 5 seværdigheder i Alanya, som januar måned er perfekte til at hygge sig med.

5 seværdigheder til januar i Alanya

Delik Deniz i Gazipasa

De lune januar temperaturer gør det muligt at være udendørs, uden at svede som en gal, hvilket ofte er tilfældet for sommermånederne. En af de hyggelige seværdigheder, som man kan udforske i januar er Delik Deniz i Gazipasa.

Stedet ligger ca. 30-45 minutter fra Alanya. Her kan du opleve en hyggelig indesluttet strand omgivet af en klippe med et hul ud til havet.

I vores artikel om Delik Deniz kan du læse mere om hvordan du finder stedet og hvad du kan opleve der.

tyrkisk bad, tyrkisk bad alanya, hamam alanya, alanya hamam, alanya tyrkisk bad, kvidne hamam alaya, alanya kvinde hamam, turkish bath alanya, alanya turkish bath

Gå i tyrkisk bad

Selv i januar, når vinterens kølige brise strejfer Alanya, kan en tur til hamam, det traditionelle tyrkiske bad, være en varm og hyggelig oplevelse.

Tyrkisk bad er ikke kun en kilde til fysisk afslapning, men det er også en dybt forankret del af den tyrkiske kultur og tradition. Med rødder, der går tilbage til det osmanniske rige, hvor det tyrkiske bad var en social oplevelse, der blev kombinereret med renlighed, afslapning og samtale. 

I januar kan kontrasten mellem det kølige vejr udenfor og den behagelige varme indeni hamamet være særligt forfriskende. Traditionelt begynder oplevelsen med tid i et sauna og dampbad. Derefter følger en kropsskrubning, som fjerner de døde hudceller. Efter skrubningen er der en beroligende sæbevask og skylning, der fuldender renseprocessen. Man kan derefter tilkøbe massage af forskellige slags.  

Hvis du vil opleve Alanya i vintermånederne, giv dig selv lov til at fordybe dig i denne autentiske tyrkiske tradition og nyde en stund med afslapning og forfriskning.

Hvis du vil vide mere om tyrkisk bad, så læs vores artikel om de traditionelle tyrkiske bad her.

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya, shopping center i Alanya, hvor kan man shoppe i Alanya, Biograf i Alanya, Alanya biograf, Alanya sinema, alanya biograf, biograf alanya, Alanyum biograf, biograf i Alanya, vinterferie i Alanya, regnvejr i Alanya

Se Hollywood film i biografen

Trænger du til en tur i biografen? I Alanyum ligger Alanya´s biograf som viser både Hollywood film og tyrkiske film. Prisen er en brøkdel af af hvad koster at gå i biografen i Danmark. På ugedage koster det 120 tl ( 27,50 DKK) og i weekenden koster det 130 tl ( 30 DKK) pr person for en billet.

I januar måned kan du se den nye Aquaman film på engelsk kl 15:45 og 18:30. Du kan se Alanyum biografs program her.

seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, Drypstenshulen på Damlatas, Drypstenshulen alanya, Drypsten alanya, dansk Tv i Alanya, dansk tv i udlandet, dansk tv i Tyrkiet, dr i udlandet, tv3 i udalndet, tv i udlandet, se dansk fjernsyn i tyrkiet, home service i alanya, Home service, se tv over internettet, fakta om alanya, tips til alanya, gode råd alanya, guide til alanya. ferie i alanya, alt om alanya, alanya.dk, alanya dk

Damlatas drypstensgrotten

Damlatas-grotten er en naturlig skat gemt på Damlatas i Alanya. Drypstensgrotten er kendt for sin betagende skønhed og helbredende egenskaber.

Grottens navne r på tyrkisk ”Damla Taş”, som betyder “dryppende sten” på dansk. Den blev opdaget ved et uheld i 1948 under anlæggelsen af ​​Alanyas strandpromenade.

Grotten har smukke formationer af stalaktitter og stalagmitter, der har udviklet sig over tusinder af år.  Det er bevist at indånding af denne luft kan have gavnlige virkninger på luftvejssystemet og kan lindre symptomer på astma og andre åndedrætsproblemer og tyrkere kan få recept på at besøge grotten for at hjælpe deres luftvejssygedomme.

Selvom grotten er relativt lille, tiltrækker den besøgende hele året rundt på grund af dens unikke skønhed og påståede sundhedsmæssige fordele. 

Læs mere om Damlatas grotten her.

Alanya museum, museum alanya,

Alanyas arkæologiske museum

Efter du har været en tur i Damlatas drypstenshule kan du fortsætte din dag på Alanyas arkælogiske museum, som ligger få minutters gang fra hinanden.

Alanyas arkæologiske museum er et fascinerende sted, der bringer fortiden til live og kaster lys over regionens rige historie.

Museet, beliggende i hjertet af Alanya, huser en imponerende samling af genstande, der dækker forskellige epoker, fra oldtidens romerske og byzantinske perioder til det osmanniske rige. 

Som besøgende kan man udforske en bred vifte af udstillinger, herunder antikke mønter, keramik, smykker, og skulpturer, der giver et indblik i det daglige liv og de kulturelle skift, der har formet Alanyas udvikling gennem århundrederne.

For arkæologielskere og historieinteresserede er Alanyas arkæologiske museum en perle. Det giver mulighed for at udforske ikke kun fortidens fysiske artefakter, men også de historier, de fortæller om de mennesker, der engang kaldte dette område hjem.

Læs mere om Alanyas arkæologiske museum her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

Denne artikel omhandler:

  • Delik Deniz
  • Alanya museum
  • Tyrkisk mad
  • Hvad kan man lave i januar i Alanya
  • Oplevelser i Alanya i januar
  • Seværdigheder i Gazipasa
  • Seværdigheder i Alanya
  • Januar i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.