DecemberFebruarJanuarKulturNyt fra AlanyaSuppeTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

5 lækre tyrkiske supper og deres opskrifter

Tyrkiet er et land, som spiser masser af suppe.

Fra den velkendte røde linsesuppe til den overdådige bryllupssuppe vil vi i denne artikel guide dig gennem fem af Tyrkiets lækre supper og deres opskrifter, som bringer smagen af Tyrkiet ind i dit køkken.

Suppe spises i hele Tyrkiet og det spises hele året rundt. I alle større byer findes der suppe restauranter som er åbnet hele døgnet rundt, da man spiser suppe efter man har drukket i Tyrkiet (ligesom man mange steder i Danmark får et pizzaslide eller en dürum når man har drukket) men også for at folk der rejser langt, f.eks lastbilchauffører og turister kan få et let måltid alle tider på døgnet.

5 lækre tyrkiske supper og deres opskrifter

tyrkisk linsesupper, mercimek corba, tyrkisk rød supper, rød supper fra Tyrkiet, suppe med linser, Rød linsesuppe, tyrkisk rød linsesuppe, mad fra Tyrkiet, Alanya dk, sunde supper, veganske supper, vegetariske suppe, bønne suppe

Tyrkisk linsesuppe

Tyrkisk rød linsesuppe, også kendt som Mercimek Çorbası, er en velsmagende og næringsrig tyrkisk ret. Denne fyldige og smagfulde suppe er en favorit blandt både tyrkere og folk verden over.

Det er utvivlsomt den mest populære supper i Tyrkiet, som serveres på både restuaranter og i private hjem, hvor enhver tyrkisk mor har sin egen opskrift på rød linsesuppe.

Rød linsesuppe er elsket for sin enkle, men smagfulde kombination af røde linser, løg, gulerødder og krydderier. Den bløde konsistens og den behagelige smag gør den til en perfekt forret eller en let hovedret. Den serveres ofte med et skvæt citronsaft.

Hvis du gerne vil lave tyrkisk linsesuppe derhjemme, så kan du se opskriften på suppen her.

tyrkisk landsby suppe, tyrkisk yayla suppe, tyrkisk suppe, tyrkisk mad, mad fra tyrkisk, opskrifter på tyrkisk mad, tyrkisk mad opskrifter

Tyrkisk landsby suppe – Yayla çorbası

Suppe er kendt som landsby suppe, men det siger ikke meget om hvad suppen er. En mere passende beskrivelse af denne husmor-suppe er at det er en kyllingesuppe med yoghurt med ris og mynte.

Ingredienserne til denne tyrkiske suppe, er alle basis ingredienser som man har derhjemme i køkkenet. Du kan se opskriften på den tyrkiske landsby suppe her.

topalak, tyrkiske topalak, tyrkiske kødboller, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk suppe med kødboller, suppe med topalak, tyrkisk landsby supper, suppe fra tyrkiet,

Tyrkisk kødbolle suppe – Topalak

Topalak er en traditionel tyrkisk ret som består af små kødboller i suppe, nogle gange også med kikærter eller forskellige grønsager i suppen. Dette er et perfekt eksempel på ét af mange tyrkiske opskrifter, som både kombinere et sundt måltid og et meget mættende måltid.

Den tyrkiske kødbolle suppe topalak indgår i kategorien “Sulu Yemek” som er tyrkiske retter i saft og væde, som er tilberedte i en kasserolle eller en pande. Se vores opskrift på Topalak suppen her.

Tyrkisk suppe, tyrkisk bryllups suppe, tyrkisk mad, mad fra Tyrkiet,

Tyrkisk bryllups suppe – Gülüklü Çorbası (Hülüklu)

På tyrkisk hedder suppen både Gülüklü og Hülüklü, men begge navne på suppen er almindelig kendt i Alanya. . Mange steder i Tyrkiet er suppen også kendt som Alanya´s bryllups suppe, da suppen stammer fra Alanya.

Suppen bliver serveret til bryllupper, og derfor kalder vi den for tyrkisk bryllups suppe på dansk. Suppen indeholder ris, oksekød, kylling og kikærter og det er en meget mættende og meget velsmangende suppe.

Hvis du gerne selv til prøve at lave den lækre tyrkisk bryllups suppe, så kan du finde opskriften her.

tyrkisk mad, tyrkisk supper, tyrkiske opskrifter

Tyrkisk nuddelsuppe – Terbiyeli sehriye corbasi

Terbiyeli sehriye corbasi er en lækker tyrkiske kyllinge suppe med nuddler i. Den laves næsten ligesom en dansk kyllingesuppe, men den store forskel er tilføjelsen af nudler i denne suppe.

Du kan se opskriften på den tyrkiske nuddelsuppe her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk suppe
  • Tyrkisk kyllingsuppe
  • Linsesuppe
  • Vintersupper
  • Udenlandske suppe
  • Tyrkisk forret

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.