Nyheder

Alanyas nye ringvej er i støbeskeen

Artiklen stammer fra 2bases blog tyrkietblog.2base.com


I løbet af de seneste par år er der blevet investeret mere og mere i såkaldte “mega-projekter” i Tyrkiet.

Blandt de største og meste berømte kan nævnes de nye broer og tunneller ved Bosphorus strædet samt Istanbuls nye lufthavn, som skal erstatte den allerede ret store Atatürk lufthavn.

Også i Alanya er der nogle spændende nye projekter i støbeskeen, og et af de mest lovende – men ikke så meget omtalte – er den nye ringvej.

Den nuværende ringvej er kendt som 35 meter vejen, netop fordi den øjensynligt er 35 meter bred. Vejen starter ved indgangen til Alanya ved Luna Park/ Dinek området og slutter lige før Dim floden ved Tosmur.

Den ny ringvej går under navnet 50 meter vejen og konstruktionen er denne er allerede i gang.  Uvist af hvilke årsager er der dog ikke specielt megen information tilgængelig om denne.

Den ny ringvej vil starte et par hundrede meter vest for Devlet hospitalet, hvilket er tæt på området hvor 35 metersvejen og 25 metersvejen mødes.

Byggeriet sker i to etapper. Etape 1 bringer vejen fra Alanya til Kargicak, mens etappe 2 går fra Kargicak til Gazipasa.

Efter starten vest for Devlet hospitalet vil vejen tage en nordlig rute gennem Cikcilli og krydse Dim floden cirka to kilometer opstrøms fra den nuværende strandvej. Umiddelbart efter at ringvejen har passeret Dim floden vil den fortsætte til Kestel via en tunnel gennem bjergkammen. Arbejdet med at udgrave disse tunneller er allerede godt igang.

Efter at være ført nord om både Kestel og Mahmutlar er den præcise videre rute mod Gazipasa ukendt.

Hvad kommer dette til at betyde for Alanya?

Vi oplever alle dagligt at traffikken i og omkring Alanya bliver tættere og tættere. Den ny ringvej er en kærkommen forbedring, og tung trafik vil således kunne bevæge sig rundt om Alanya uden at forstyrre boligområderne.

Strandvejen vil stadig være en travl og befærdet vej, og ejere af boliger i første række fortsat have en del støj fra trafikken mellem Alanya og Kargicak. Men en meget stor del af den tunge trafik vil blive fjernet, og det vil fremover aflaste både 25 meter og 35 meter vejene ganske betragteligt.

Første etappe af den ny ringvej er planlagt til at åbne i 2017, og der krydser fingre for at der ikke kommer al for mange forsinkelser.

 error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.