Gözleme med 2 slags fyld
Gözleme er en populær ret i Tyrkiet.
Mangler man en lækker snack eller ny inspiration til madpakken, så er Gözleme det perfekte valg.
Ingredienser :
Dej:
25 gr. gær
600 ml. lunken vand
1 tsk. olie
1 tsk. salt
700 gr. hvedemel
Fyld med kartofler:
750 g. kartofler, kogte, afkølet og revet fint med et rivejern.
1 løg, skællet og fint hakket.
1 bundt persille, fint hakket.
1 spsk. tomatpure
1 tsk. salt
1/2 tsk. sort peber
(Bland alle ingredienserne sammen)
Fyld med spinat og ost:
350 g. friske spinat, vasket og hakket fint.
1 tsk. sort peber
250 g. revet fetaost
(Bland alle ingredienserne sammen)
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt olie og salt. Hæld lidt efter lidt melen i og ælt dejen til den er blank og smidig. Stil dejen til hævning i et lunt sted. Del derefter dejen i 11 stykker, og rul dem rundt til boller. Dæk bollerne til med et klæde.
Drys mel på bordet. Læg en bolle ovenpå melet og drys lidt mel ovenpå også. Rul derefter dejen ud til den er på størrelse med en stor pizza. (Sørg for hele tiden at have bordet melet under udrulningen, så dejen ikke sætter sig fast på bordet.)
Læg nu ca. 100 gr. valgfrit fyld i midten af dejen, og fordel det. Buk på midten
Sæt et tør pande på varmen, lad den blive varm. Skrue ned for varmen, til middel varme, og læg Gözlemene forsigtigt på panden. Når den har fået lidt farve på den ene side, vender du den om på den anden side. Når den er færdig bagt, tag det op og læg det næste dej i panden. Servere Gözleme lune.
Kilde: Tyrkiskeopskrifter.dk
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Vegetarisk mad
Indlægget indeholder affiliatelinks
PIN IT!
Lukket for kommentarer.