Bo og BoligNyheder

Guide: 5 gode råd at gøre ferien billigere i Alanya

Vil du gerne have en billigere ferie i Alanya?

Selvom de fleste har sparet godt op inden de tager på ferie, så er det de færreste der ønsker bare at ødsle pengene væk unødigt på ferien.

Til det hører naturligvis den simple logik, at jo billigere en ferie er, uden at noget af det sjove går af ferien, jo hurtigere kan der blive råd til endnu en ferie.

En nem måde at gøre ferien billigere på, er ved at gøre som de lokale gør. De lokale i Alanya har en langt mindre månedsløn end de danskerne og alligevel kan de fleste finde penge til både tøj, supermarked indkøb, transport frem og tilbage fra arbejde, restaurant besøg samt besøg hos venner og familie hver måned.

Vi ved Alanya.Dk har lavet en liste til dig over, hvordan du kan spare lidt ekstra penge på ferien, så du hurtigt kan få råd til endnu en ferie. 

Alanya rutebiler, bus til Mahmutlar, bus mellem Mahmutlar og Alanya, Alanya Dolmus bus, Busserne i Alanya

Tag taxi eller bus fremfor at leje en bil

Den gennemsnitlige pris for at leje en bil pr. dag i Alanya er minimum 50€ og oveni det kommer så benzin, som lige nu er historisk dyr i Alanya. For de penge kan man kører rigtig meget i taxi og bus.

Prisen er fast lige, 18.00 tl pr. person, meget hvor langt du kører med bussen, men skifter du bus skal beløbet betales igen.

Med bus nr. 2 kan du f.eks komme fra tirsdagsmarkedet (fiske bazaren) igennem centrum, forbi cikcilli, Oba, Tosmur, Kestel og helt ud til bus stationen i Mahmutlar. Se oversigten over Alanyas bybusser her. 

En Taxi koster 20 tl i startgebyr og derfor tæller taxameteret. Beløbet for en tur kan aldrig blive under 50 tl. Kører du kortere end 90 tl, så bliver der automatisk rundet op til 90 tl.

Lidt individuel matematik kan gøre der er mange penge at spare på taxi eller bus. Rejser i f.eks min. 4 sammen, så kan det nogle gange være billigere at tage en taxi fremfor at tage bussen – afhængig af hvor langt I skal.

tyrkisk morgenmad, tyrkisk mad, opskrifter fra tyrkiet

Spist som de lokale

Når du besøger Alanya, kan det være en spændende og økonomisk fordelagtig oplevelse at spise som de lokale. Ved at udforske de lokale spisesteder og prøve traditionelle retter kan du ikke kun spare penge, men også få en autentisk smagsoplevelse af det tyrkiske køkken.

Mange af de lokale spiser også med jævne mellemrum på restaurant i Alanya, men de spiser ofte på helt andre restauranter end turisterne gør. Hvis du gerne vil spise som en tyrker og spare mange penge på madbudgettet, så se vores oversigt Spis som en ægte tyrker – morgen, middag og aften.

Gå efter restauranter hvor der står “Lokanta”. Disse steder er populære blandt lokalbefolkningen og tilbyder et udvalg af velsmagende og sunde retter. Du kan nyde alt fra grøntsagsgryderetter til grillede kødretter og salater til en brøkdel af prisen på mere turistrettede restauranter.

De restauranter de lokale spiser på ligger ofte på side gader til hovedgaderne, og selvom indretning som regel er sparsom, så er kvaliteten af maden altid i top.

Efes øl, Eves pilsner, alt om alanyas øl, alt om efes pilsner, tyrkisk parlør, lær tyrkisk,

Drik som de lokale

Alanyas ungdom nyder en kold Tuborg, ligeså meget som den danske ungdom gør, men der kan være over 50-80 tl i forskel på denne samme øl ved bare at gå 50 meter ned af en side gade.

Mens bargaden i Alanya altid har været turisternes gå-i-byen sted, og priserne er nu også næsten på niveau med at gå i byen i Danmark, så skal du ind i de små side gader for at finde barer som Gorilla, Takilberry og Sheriff hvor du stadig kan få en Tuborg for omkring 65 tl – også får du måske endda gratis popcorn til.

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya, shopping center i Alanya, hvor kan man shoppe i Alanya, Biograf i Alanya, Alanya biograf, Alanya sinema

Shop i de etableret butikker

Rigtig mange turister synes, de gør en god handel når de prutter om priserne på tøj og sko i bazaren. Men faktisk kan man hurtigt bruge for mange penge, hvis det ikke er fake varen der er vigtig, men derimod en ny t-shirt eller et par gode jeans – eller hvis man ender med at købe tøj i for dårlig kvalitet.

Hvis man ikke ønsker at shoppe fake varer med kopi logoer fra store designer mærker, men i stedet gerne bare vil shoppe tøj og sko uden logos på, så besøg nogle af Alanyas store etableret tøjbutikker. F.eks findes der tøjbutikkerne LC waikiki, Koton eller Defacto, som alle tilbyder moderne kvalitets tøj til billige penge.

Denne type af butikker kan sammenlignes med H&M eller Gina Tricot og her kan man med lethed finde en flot t-shirt til 150 tl, uden at prutte om prisen.

Supermarked parlør, parlør med supermarked, dansk tyrkisk parlør, lær tyrkisk, tyrkisk supermarked, indkøb på tyrkisk, shopping på tyrkisk

Handel ind i de store supermarkeder

Ligesom i Danmark er der mange penge at spare, hvis man handler stort ind i de store supermarkeder fremfor at handle på Shell eller i kiosken. Hvis du har mulighed for selv at lave mad, eller opbevare mad og drikkevare på hotellet, så kan du hurtigt spare mange penge på vand, sodavand samt mad ved at handle i supermarkederne Bim, Şok, A101, Migros eller Metro.

Som en hjælpende hånd kan du her se vores Supermarked Parlør, som gør det endnu nemmere at handle ind i Tyrkiet.

Transfer fra lufthavnen

Hvis man har mod på det, hvorfor så ikke finde en billigere lufthavnstransfer end den rejseselskabet tilbyder?

Ikke alene slipper du for at se samtlige hoteller, de andre fra flyet bor på, så kan også være penge at spare ved selv at søge efter en transfer fra lufthavnen til Alanya. Se Getyourguides udvalg af billige private transfers her.

Har du flere gode råd til at gøre rejsen billigere? Så del den med os på Alanya.Dks Facebook side.

Denne artikel omhandler:

  • Billig familie ferie
  • Ferie i Alanya
  • Gode spare råd til ferien
  • Billige ferie i Alanya
  • Gør feren billigere
  • Spar penge på ferien

GemGem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.