Guide: 5 gode råd at gøre ferien billigere i Alanya

Selvom de fleste har sparet godt op inden de tager på ferie, så er det de færreste der ønsker bare at øsle pengene væk unødigt på ferien.

Ligeså er der den simple logik at jo billigere ferien er, uden at noget af det sjove går af ferien, jo hurtigere kan der blive råd til endnu en ferie.

En nem måde at gøre ferien billigere på, er ved at gøre som de lokale gør. De lokale i Alanya har en langt mindre månedsløn end de fleste danskere og alligevel kan de fleste finde penge til både tøj indkøb, restaurant middage og transport frem og tilbage fra arbejde samt besøg hos venner og familie hver måned.

Vi ved Alanya.Dk har lavet en liste til dig over, hvordan du kan spare lidt ekstra penge på ferien, så du hurtigt kan få råd til endnu en ferie. 

Tag bussen i stedet for taxi

Selvom en taxi er billig i Alanya, så bliver det hurtigt dyrt i længden sammenlignet med at tage bussen, og faktisk er det nemmere at tage bussen i Alanya end mange lige tror. Bybusserne koster 3 TL pr person, og 2,15 TL med kentkortet, som er Alanya’s elektroniske buskort. Prisen er fast ligemeget hvor langt du rejser med bussen, men skifter du bus skal beløbet betales igen.

F.eks kan man for 3 TL komme med bus nr. 2 fra tirsdagsmarkedet (fiske bazaren) igennem centrum, forbi cikcilli, Oba, Tosmur, Kestel og helt ud til bus stationen i Mahmutlar. Sammenlignet med en taxi er der her allerede sparet rigtig rigtig mange penge, da det koster 4,50 at sætte sig ind i en taxi i Alanya. Se oversigten over Alanyas bybusser her. 

tyrkisk morgenmad, tyrkisk mad, opskrifter fra tyrkiet

Spist som de lokale

Mange af de lokale spiser også med jævne mellemrum på restaurant i Alanya, men de spiser ofte på helt andre restauranter end turisterne gør. Hvis du gerne vil spise som en tyrker, og spare mange penge på madbudgettet, så se vores oversigt Spis som en ægte tyrker – morgen, middag og aften.

De restauranter de lokale spiser på ligger ofte på side gader til hovedgaderne, og selvom indretning som regel er sparsom, så er kvaliteten af maden altid i top.

Shop i de etableret butikker

Rigtig mange turister synes, de gør en god handel når de prutter om priserne på tøj og sko i bazaren. Men faktisk kan man hurtigt bruge for mange penge, hvis det ikke er fake varen der er vigtig men derimod en ny t-shirt eller et par gode jeans.

Hvis man ikke ønsker at shoppe fake varer med kopi logoer fra store designer mærker, men i stedet gerne bare vil shoppe tøj og sko uden logos på, så besøg nogle af Alanyas store etableret tøjbutikker. F.eks findes der tøjbutikkerne LC waikiki, Koton eller Defacto, som alle tilbyder moderne kvalitets tøj til billige penge. Denne type af butikker kan sammenlignes med H&M eller Gina tricot og her kan man med lethed finde en flot t-shirt til 15 tl uden at prutte om prisen.

tyrkisk parlør, tyrkisk dansk, lær tyrkisk, tyrkisk turist parlør, parlør til tyrkiet, supermarkeds parlør til tyrkiet, shopping parlør tyrkiet, shop i alanya, alanya, alanya dk, rejs til tyrkiet, alanya event, alanya events, det sker i alanya, nyheder fra tyrkiet, nyheder fra alanya

Handel ind i de store supermarkeder

Ligesom i Danmark er der mange penge at spare, hvis man handler stort ind i de store supermarkeder fremfor at handle på Shell eller i kiosken. Hvis du har mulighed for selv at lave mad, eller opbevare mad og drikkevare på hotellet, så kan du hurtigt spare mange penge på vand, sodavand samt mad ved at handle i supermarkederne Bim, Şok, A101, Migros eller Metro.

Transfer fra lufthavnen

Hvis man har mod på det, hvorfor så ikke finde en billigere lufthavnstransfer end den rejseselskabet tilbyder. Ikke alene slipper du for at se samtlige hoteller, de andre fra flyet bor på, der kan også være rigtig mange penge at spare ved selv at søge efter en transfer fra lufthavnen til Alanya. Ønsker man dansk service anbefaler vi Eurodan, ønsker man en en nem og billig transfer anbefaler vi 7/24 transfer. 

Har du flere gode råd til at gøre rejsen billigere? Skriv din kommentar nedenfor, eller del den på Alanya.Dks Facebook side. 

GemGem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.