Jeanett´s opskrift på spiselige oliven

Efter at have delt Alanya.dks opskrift på spiselig oliven, delte Jeanett også hendes opskrift med os.

På vores facebook har Jeanett været så sød at dele hendes personlig opskrift på, hvordan hun laver sin oliven høst spiselig. Den opskrift har vi fået lov til at dele med jer her på Alanya.Dk

Jeanett´s opskrift på spiselige oliven

Opskriften er beregnet til 1 kg sorte eller grønne oliven.

Ingredienser:

  • 1 kg oliven (sorte eller grønne)
  • 3 fed hvidløg.
  • 1/2 tsk tørret oregano.
  • 1 laurbærblad.
  • 75 gram salt.
  • 1 dl æble eller vindrue eddike.
  • 7 dl vand.

Fremgangsmåde:

Opløs salten i eddiken og tilsæt vand.

Rens og skyld de friske oliven under vand. Snit derefter riller i olivene eller bank hård på olivene, så de flækker.

Olivene hældes i en beholder og saltvand tilføjes. Skift vandet hver 24. time i 3 døgn.
Efter 4. døgn hældes vandet fra og olivene skylles godt.

Fyld olivene over i en beholder af passende størrelse og tilsæt de øvrige ingredienser i hvad der svarer til de kilo. Tilføj endnu engang saltet vand og eddike.

Lader olivene stå og trække ca. 1 mdr.
God arbejdslyst……

Jeanett synes olivene smager bedre og bedre jo længere de står.

Sådan laver du oliven spiselige, sådan laver du oliven, sådan gør du oliven spiselige, hvordan laver man oliven spiselige, spiselige oliven opskrift, opskrift på oliven, oliven, fakta om oliven, vidst du det, alt om oliven, sådan gør du dine oliven spiselige, oliven fra tyrkiet, oliven sorter, produktion af oliven
Jeanett og hendes mand i fuld gang med årets oliven høst.

På facebook fortæller Jeanett også til Alanya.Dk at årets hørt blev til 12,5 kg, så mange beholdere er blevet taget i brug i år.

Vi vil gerne takke Jeanett for at dele hendes opskrift med os.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.