NyhederNyt fra Alanya

Ny indkvarteringsafgift indført i Tyrkiet

Fra 1. april 2020 bliver en ny indkvarteringsafgift indført i Tyrkiet.

Emnet har været diskuteret siden november og nu har TBMM taget en endelig beslutning om, hvad afgiften skal lyde på samt sat startdatoen 1. april 2020 for indførelsen af afgiften

Afgiften er blevet besluttet til at være 1% indtil udgangen af 2020 og fra januar 2021 vil den yderlig blive sat op til 2%. Den nye afgift vil ramme alle, som lejer et hotelværelse i Tyrkiet. Hvad enten det er forretningsfolk og turister, som rejser i Tyrkiet. Afgiften kommer til at gælde alle, der er over 12 år.

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Den højeste pris bliver for de fem-stjernet hoteller. Her bliver prisen 18 tl, svarende til 21 kr, pr. nat.

For firestjernet vil prisen blive omkring 12 tl, svarende til 14 kr, pr. nat. tre-stjernede vil prisen blive omkring 9 tl, svarende til omkring 10,5 kr. og to-stjernede vil prisen blive omkring 6 tl, svarende til omkring 7 kr.

I 2018 var der 144 millioner overnatninger i Tyrkiet. 80 millioner var på femstjernede hoteller og 36 millioner i fire stjernede hoteller.

I de første ni måneder af 2019 rejse 36,4 milllioner turister ind i Tyrkiet, hvilket var 14,5% mere end i samme periode af 2018.

Indkvarterings faciliteter i Tyrkiet såsom hoteller, moteller, pensioner, og campingfaciliteter bliver er underlagt de nye afgifter for indkvartering.

Denne type afgift er allerede kendt i mange andre lande. I 2017 blev en lignende afgift indført på de Baleariske øer Mallorca, Ibiza og Menorca, hvor prisen lyder på ca. £ 3,50 pr. person pr. nat. Skatten der er kendt som “ecotasa” (eco-tax) har vist sig at være upopulær hos både hoteller og turister.

tyrkisk ejendomsskat, hvad er ejendomsskatten i alanya, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien, batterier i alanya, bådtur i alanya, lav tyrkisk lira, historisk lav tyrkisk lira, valutakurs tyrkisk lira, hver liigger den tyrkiske lira på, prisen på den tyrkiske lira, kursen på TL, kursen på Lira, historisk lav Lira, lira, tyrkisk lira, tyrkisk valuta, valutaen i tyrkiet,

Derfor indføres den nye indkvateringsafgift

Den nye skat bliver indført for at skaffe penge til den tyrkiske regering. Håbet er den nye afgift vil indbringe op mod 2.500 millioner lire (2.963 mio. kr) til den tyrkiske regering.

Den tyrkiske rejsebranche ikke begejstret

Begejstring over den nye indkvarteringafgift er svær at spore i Tyrkiets turistbranche. Efter mange år kamp er turisterne så småt begyndt at vende tilbage til Tyrkiet og mange frygter at den nye afgift igen vil skræmme turisterne væk.

Pengene for indkvarteringsafgiften skal opkrævet separat af hotellerne, medmindre rejseselskaberne på forhånd har lagt beløbet ind i deres totalpris for rejsen.

Afgiften inkludere ikke Air-bnb lejligheder

I øjeblikket inkludere de nye regler ikke udlejning af private lejligheder, som f.eks Air-bnb.

På Air-bnb er der i skrivende stund over 300 lejligheder i Alanya og omegn. Den billigste kan lejes fra 67 kr. pr. nat.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.