Forretter / MezzeTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift på lækker tyrkisk hummus

Hummus er ikke oprindeligt en tyrkisk ret, men igennem tiden er den blevet “adopteret” ind i det tyrkiske køkken, og det er i dag en populær ret at servere til tyrkisk meze eller som tilbehør til en forret.

Tyrkisk hummus kræver, at man opbløder kikærterne, som skal bruges i retten, i min. 6 timer og de skal derefter koges i frisk vand ved svagt blus i ca. en time til de er bløde og kan moses. Mange tyrkiske kvinder laver en stor portion en gang i mellem og fryser derefter kikærterne ned, så de nemt kan optøs og bruges i madlavningen, herunder hummus. Er man ikke tålmodig nok til selv at opbløde sine kikærter, kan man også købe dem på dåse, hvor de er opblødte.

Ingredienser til tyrkisk hummus:

 til 4-6 personer

200 gr tørrede opblødte kikærter (eller 2 dåser forkogte)

1½ tsk salt

6 spsk ekstra jomfru olivenolie

4 spsk vand

2 fed hvidløg

saft af 1 citron

1-2 spsk tahin (sesam pasta)

ca 1 tsk stødt spidskommen

 

Fremgangsmåde:

Efter kikærterne er opblødte og kogt, hældes de i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser.

Hæld massen i en blender, eller blend med en stavblender til massen er ensartet og i den konsistens du ønsker din tyrkiske hummus skal være. Note: Det kan være en god idé at blende massen lidt efter lidt, så massen ikke sætter sig fast i en klump i blenderen. Hvis massen er blevet for tyk til at blande, kan du tilføje lidt mere vand eller olie for at gøre massen lidt tyndere.

Pynt den færdige hummus med lidt sesam frø og mynte eller persille.

Eksperimenter med din egen smag

Prøv dig frem, juster på ingredienserne efter din smag – nogle gange kan det være lækkert med lidt ekstra citron juice, lidt ekstra salt, olie, hvidløg, spidskommen eller noget helt andet.

Du kan også sagtens bruge denne opskrift og skifte kikærterne ud med bønner eller linser.

Inspiration til opskriften er fundet på bloggen Loveantalya.com




Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk hummus
  • Tyrkiske kikærter
  • Tyrkiske dressinger



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.