HovedretterNyt fra AlanyaTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift: Tyrkisk gryderet med skalotteløg – Soğan yahnısı

Tyrkiet er et lande med næsten uendelig mange lækre gryderetter.

Tyrkiske gryderetter findes i et utal af kombinationer af forskelligt kød, grøntsager og bønner.

Denne opskrift på Tyrkisk gryderet med skalotteløg, på tyrkisk kendt som Soğan yahnısı, er en af de traditionelle Alanya retter, som blevet lavet i generationer i Alanya.

I Alanya dyrker man nemlig både løg og kikærter og disse to ingredienser er ofte brugt i de lokale retter.

I tyrkiske gryderetter anvendes der en mindre mængde kød end vi er vant til i Danmark. I denne opskrift, bruges dobbelt så meget kød, i forhold til hvis en tyrkisk husmor skulle have lavet retten, så retten er tilpasset danskerne. Vil du gerne lave retten med den samme mængde kød som en tyrkisk husmor ville benytte, så brug 250 gram i stedet for 500 gram. Skal du lave retten til en stor familie, kan du altid tilføje flere kikærter, som er sunde og mættende.

Opskrift på Tyrkisk gryderet med skalotteløg – Soğan yahnısı

Til: 4 personer. Tid: 90 min. Kategori: Hovedret.


INGREDIENSER

500 gram oksekød eller lam i tern

½ kg skalotteløg

1 spsk paprika

1 spsk tomatpure

250 gram opblødte kikærter

Olie til stegning

1 tsk peber

½ tsk peber

Vand

TIL ANRETNING:

Server retten sammen med ris (Se opskriften på tyrkiske ris her) eller bulgur (Se opskriften på tyrkiske bulgur her).


FREMGANGSMÅDE

Note om kikærterne: Du kan enten bruge kikærter fra dåse, som allerede er opblødte eller opblæde tørret kikærter i vand i 8-12 timer.

I en dyb pande eller gryde brunes kødternene i olien. Tag kødet af panden og placer det i en tallerken.

Tilsæt olie og tomatpure på panden og lad det svitse, så tomatpuréen kan give smag. Derefter tilsættes de opblødte kikærter, skalotteløg og det brundet kød sammen med paprika, salt og peber.

Rør det hele godt sammen og tilføj nok vand til at ingredienserne er dækket af vandet. Vi anbefaler at bruge kogende vand, da det gøre processen hurtigere.

Opkog retten og lad den derefter simre under låg i 45-60 minutter, indtil løgene er møre.

Smag evt. til med salt og peber, så retter bliver som du ønsker. Server varm.

Afiyet olsun!

Kan skalotteløg udskiftes med almindelige løg?

Måske har du ingen skalotteløg derhjemme, men kun almindelige hvide løg. Intet problem, du kan sagtens bruge almindelige løg i stedet for skalotteløg i opskriften.

Vælger du at skrifter skalotteløg ud med almindelige løg, bør du som skære dem i halve eller kvarte før du tilsætter dem til retten, da almindelige løg er meget større end almindelige løg. Du vil måske opleve en lille smagsforskel i retten, men lige meget hvilken form for løg du bruger, vil retten være lækker og velsmagende.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk gryderet
  • Gryderet med kød og grøntsøger
  • Gryderet med løg

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiske opskrifter og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

PIN IT!