NyhederNyt fra Alanya

Sommertid betyder mindre tidsforskel

I 2016 besluttede den tyrkiske regering at Tyrkiet ikke længere ville gå over i vintertid, ligesom mange andre lande i verden gør. Læs mere i artiklen her.

Det betyder at mens Danmark har vintertid, så har Tyrkiet ikke, hvilket betyder at der 2 timers forskel på 2 lande i vinterhalvåret.

Den 26. marts skifter Danmark til sommertid, hvilket betyder at der igen kun vil være 1 times forskel på Tyrkiet og Danmark. Det vil sige at når klokken er 11.00 i Danmark, så er klokken 12.00 i Tyrkiet.

Mens den 2 timers tidsforskel der er om vinteren, ikke har den store betydning for de fleste rejsende og turister, så betyder den meget for dem som bor i Tyrkiet med familie i Danmark eller dem som nyder at se dansk live tv i Tyrkiet.

I 2019 var der snak om at EU ønsker at afskaffe sommertid, men indtil nu er der ingen forandringer sket. I år 2022, havde USA også begyndt en politisk debat om de skal afskaffe “daylight saving”, som det hedder på engelsk, men der er der heller ingen forandringer endnu.

sommertid i Tyrkeit, Tyrkiets nationalblomst, Tyrkiets nationalblomst er tulipan, tulipan på tyrkisk, hvad er tyrkiets nationalblomst, fakta om tyrkiet, fakta om alanya, tulipaner Alanya, Alanya blomster, alanya forår
Vidste du, at tulipanen er Tyrkiets nationalblomst.

Sommertid betyder sommer i Alanya

Sommertid betyder jo som altid at sommeren er på vej, selvom vinteren i 2023 har været mild, ser mange frem til at smide vinterjakken og i stedet finde sommertøjet frem. Mange håber stadig på der kommer mere regn i Alanya området, da det ikke har regnet så meget i år, som det plejer, og det har skabt problemer for mange landmænd.

Som det er tilfældet hvert forår blomstre tulipanerne og påskeliljerne smukt i Alanya´s parker lige nu. Læs historien om de tyrkiske tulipaner her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Vintertid i Tyrkiet
  • Sommertid i Tyrkiet
  • Tyrkiet – Danmark tidsforskel
  • Hvad er tidsforskellen på Danmark og Tyrkiet
  • Forår i Alanya
  • Vintertid afskaffet i Tyrkiet
  • Nyheder fra Tyrkiet
  • Nyheder fra Alanya
  • Guide til Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.