Nyheder

EU ønsker at afskaffe sommertid, Tyrkiet afskaffede vintertid

I 2016 besluttede den tyrkiske regering at Tyrkiet ikke længere ville gå over i vintertid, ligesom mange andre lange i verden gør. Læs artiklen her.

Men siden efteråret 2018 har EU kommissionen ønsket at afskaffe de 2 år årlige tidsskift og i stedet kører med en permanent tid, ligesom Tyrkiet har gjort i snart 3 år.
EU Kommissionen ønsker, at medlemslandene senest til april 2019 skal oplyse, om de ønsker at køre videre med permanent sommer eller vintertid. Tyrkiet kører med permanent sommertid, og ønsker lande som f.eks Danmark også at blive på deres nuværende vintertid, så bliver der i fremtiden altid være 2 timers forskel mellem Danmark og Tyrkiet.

Tyrkiet tog beslutningen om at afskaffe vintertid d. 14. marts 2016 , for at drage mere fordel af mere dagslys og det er lignede grunde der har motiveret EU Kommissionen.

Blandt argumenterne i EU for at afskaffe det halvårlige skifte af klokkeslæt er, at det oprindelig blev indført for at spare energi. Ved at stille på urene har europæerne længere tid i dagslys om sommeren, hvilket gør det muligt at spare på strømmen.

Men i takt med nyere teknologi og billigere strøm mener kommissionen, at “i 2018 er formålet med skift af tid blevet meget mindre relevant med studier, der viser, at energibesparelser er marginale, og borgere klager i stigende grad over negative sundhedspåvirkninger.

Kommissionen fastslår, at det er op til landene selv at bestemme, om de vil have sommer- eller vintertid fremover. Men der opfordres også til, at de 28 lande bliver enige.

Selv om kommissionen angiver, at den økonomiske gevinst er mindre, er der stadig store forskelle mellem landene. Især sydeuropæiske lande vil stadig have en energimæssig gevinst ved at have længere dage om sommeren.

Her tæt på deadline har Alanya.Dk endnu ikke fundet en klar oversigt over, hvilke lande, hvis nogle lande overhovedet, ønsker at afskaffe sommertiden i 2019.

Kilde: jyllands-posten.dk

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.