Helligdage og mærkedageJuliKulturNyt fra Alanya

Tyrkisk helligdag: Demokratiets og folkets dag

Natten mellem den 15 og 16 juli i 2016 blev den tyrkiske regering ramt af et militærkup, der kom som en stor overraskelse for store dele af den tyrkiske befolkningen og turister som opholdte sig i landet.

Ved solopgang var kuppet afværget, og den folkevalgte regering sad stadig på magten. De europæiske medier kunne dog ikke få nok at nattens begivenheder og i mange dage efter blev der skrevet om de intense timer, som skabte det første militær kup i Tyrkiet siden 1980.

Tyrkiet blev erklæret i undtagelsestilstand og i ca. 24 timer var alle charter fly til Tyrkiet aflyst.

Undtagelsestilstanden endte med at vare 2 år, selvom det ikke var noget man mærkede til i Tyrkiet.

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan
Kun de store byer blev ramt

Tyrkiets største by Istanbul og hovedstaden Ankara var de eneste 2 storbyer, der blev markant påvirket af det mislykkede militærkup.

Alanya og andre store turistdestinationer langs Middelhavet måtte ligesom skandinaverne læse om kuppet i aviserne, da der intet var at mærke i byerne.

Efter det mislykkede militærkup blev der indført undtagelsestilstand i Tyrkiet i lige over 2 år. Undtagelsestilstanden krævede blandt andet at alle har gyldig ID på sig hele tiden. Af flere omgange havde den tyrkiske regering forlængede undtagelsestilstanden men om aftenen D. 18 juli 2018 ophævede undtagelsestilstanden endelig.

Tyrkiets flag, tyrkisk flag, flaget i tyrkiet, rød og hvide flag, historien om det tyrkiske falg, fakta om tyrkiet, fakta om alanya, turkey flag, flag tyrkiet, flaget i tyrkiet
Ny tyrkisk helligdag

Efter militærkuppet blev D. 15 juli erklæret ny officiel tyrkisk helligdag, med navnet “Demokrasi ve milli birlik günü” for at fejre at demokratiet og folket sejrede over de militante oprøre og sikringen af den folkevalgte regering. Demokrasi ve milli birlik günü oversættes til dansk til “Demokratiets og folkets dag”.

Alle offentlige kontorer har lukket på denne dag.

Den nye(ste) fridag var fra starten af en nyhed for alle, og i 2018 og 2019 blev den fejret med en festlig forsamling ved Atatürk statuen i centrum af Alanya, hvor der blandt andet var opsat en scene til politiske taler og underholdning.

I 2020 og 2021 var fejringen af dagen påvirket af covid-19, men i 2022 og 2023 er festlighederne tilbage på samme niveau som i 2019. Dagen falder i år dagen før Ashura dagen i den muslimske kalender.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiske helligdage
  • Militærkup i Alanya
  • Militærkup i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage 2024
  • 15 juli i Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.