Nyt fra AlanyaShopping i AlanyaTyrkisk mad og opskrifter

5 gode råd til at vælge den bedste vandmelon

Lækker frisk og velsmagende vandmelon er (heldigvis) uundgåelige i Alanya

På Alanya´s bazar kan du købe vandmelon på størrelser fra 1kg til +5kg.

Men vægten er ikke ligeså vigtig som smagen og i denne guide finder du 5 gode råd til, hvordan du vælger en den bedste vandmelon i Alanya såvel som i Danmark og hvilket som helst andet land.

En god vandmelon er moden og sød og vælger du den rigtige vandmelon når du handler, så får du en vidunderlig smagsoplevelse med hjem.

I denne guide fortæller vi dig, hvordan du tjekker vandmelonen for ting som feltpletter og gør udvælgelsesprocessen meget lettere!

markeder i alanya, alanya markeder, markeder i alanya, bazar i alanya, alanya bazar, bykort over alanya, alanya nyheder, vandmelon,

1: Find markpletten

Markpletten, som man også ville kunne have kaldt liggepletten, er på ydersiden af vandmelonen og kan genkendes ved at det er mere gulligt end de andre steder på melonen. Det er her vandmelonen har ligget og hvilede på jorden.

Selvom det virker som en grim skønhedsfejl på den ellers smukke melon, så kan markpletten give dig nogle rigtig vigtige informationer om, hvordan melonen er indeni.

Du skal lede efter en mørk gul plet. Jo mere mørk gul markpletten er, jo længere var den på stokken og jo sødere er den så. Hvis markpletten er hvid, eller hvis du slet ikke kan se en, så indikerer det at melonen er umoden.

2: Banke banke på (melonen)

Giv din melon et par bank, ligesom du banker på døren. Hvis din hånd bliver ”smidt” tilbage ligesom på en pumpet fodbold og hvis du kan høre en hul lyd, så er melonen god.

Hvis du ikke hører en hul lyd og hvis melonen ikke virker spændstig, så er kødet allerede blødt og kedeligt i smagen, og det skal du undgå.

markeder i alanya, alanya markeder, markeder i alanya, bazar i alanya, alanya bazar, bykort over alanya, alanya nyheder, vandmelon,

3: Vælg en kedelig vandmelon

Selvom vi alle gerne vil have flot frugt i vores køkken, som også smager vidunderligt, så passer de 2 ting ikke altid sammen.

Et skinnende udseende indikerer en undermoden melon, så undgå dem. Det samme gør sig gældende på honningmeloner.

Læs også: 5 gode råd til shopping på bazaren

4: Tjek vægten

Hvis du kan finde en melon, som vejer godt og gerne mere end den ser ud til at veje, så har du fundet en god melon. En tung melon (selvom den måske er lille) indikere at der er masser af vand i den, hvilket giver dig en god saftig vandmelon.

5: Kontroller, om der er ensartet form

Nogle vandmeloner er runde, andre er ovale og begge er lige gode.

Men hvis der er uregelmæssige bump eller formen ikke er symetrisk, så indikerer det, at melonen måske har fået inkonsekvente mængder sol eller vand, hvilket kan have en negativ effekt på smagen.

 Vil du gerne besøge en Bazar i Alanya? Klik her for at se vores Alanya bykort over hvornår og hvor der er markeder i Alanya.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Find den bedste vandmelon
  • Vandmelon guide
  • Bazaar i Alanya
  • Frugter fra Tyrkiet
  • Grøntsager fra Tyrkiet
  • Markedsdage i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.