Nyheder

Derfor elsker Alanya udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu

Når Tyrkiets udenrigsminister en sjældent gang imellem besøger Alanya er der fest i gaden, og det er der bestemt også en grund til.

Mevlüt Çavuşoğlu er nemlig en Alanya dreng, som har kæmpet sig til en af de højeste pladser i samfundet, og derfor er Alanya stolt af deres ”dreng”.

Bagom Tyrkiets udenrigsminister

Mevlüt Çavuşoğlu er mødt den 5 februar 1968 i Türkler lidt udenfor Alanya. Mevlüt er en ud af en søskende flok på 8 – 5 brødre og 2 søstre.

Privat har han været gift med Hülya Çavuşoğlu (akademisk uddannet )siden 19. september 1993 og sammen har de datteren Eylül İrem Çavuşoğlu, som blev født 20. september 1994.

Oversætter man hans efternavn Çavuşoğlu til dansk betyder det sergent søn.

Mevlut Çavuşoğlu taler engelsk, japansk og tysk, og særligt hans tyske gør, at han ofte udtaler sig direkte til de tyske aviser, som f.eks. Bild.

Gennem den sidste tid har Mevlüt Çavuşoğlu været meget i de danske medier, da han er en af de politikere som er med til at forhandle med EU om flygtninge problemet og visa frihed til tyrkerne til Europa.

mevlutcavusoglu
Et foto af Mevlüt på Alanyas havn. Fotoet er fra 2015, hvor han besøgte byen før det nye parlements valg.

Hans politiske karrier

Mevlüt studerede international relations på Ankara universitet, hvor han blev færdig i 1988, Derefter fik han en master i økonomi på Long Island universitet i New York og fik sin doktorgrad på Bilkent universitet.

Mevlüt er stiftende medlem af AKP partier og i 2002 bliver han første gang valgt ind i det tyrkiske parlament. I august 2014 bliver han udenrigsminister frem til august 2015, og efter det andet parlaments valg i 2015 bliver han igen udenrigsminister fra den 24 november og frem til d.d.
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.