Ferie tipsNyt fra Alanya

Det klassiske tyrkiske bad´s historie

Et besøg til et Hamam, også kendt som ”Tyrkiske bad”, er en af de ting der skal oplevelse i Tyrkiet.

Det tyrkiske bad har altid været kendt for sit fredelige miljø. Du vil blive vasket, skubbet og badet i velduftende sæbe.

Derudover vil du blevet tilbudt en massage af hele din krop, som vil gøre, at du vil føle dig som et helt nyt menneske.

I dag er det klassiske tyrkiske bad blevet nyfortolket så det er en lækker spa oplevelse, som indeholder alle de klassiske rengøringselementer fra det traditionelle tyrkiske bad.

Hvis du gerne vil prøve et Tyrkisk bad i Alanya, så tjek vores reklame samarbejdspartner Zenn spa´s mange lækre hamam-programmer. Læs mere om Zenn spa nederst på siden.  

traditional tyrkisk bad, tyrkisk bad historie, Hamam i Alanya, Tyrkisk historie, historie fra Tyrkiet, Tyrkisk hamam

Tyrkiske bade og islam

Det tyrkiske bad er en gammel tradition, der er forbundet med den muslimske religion Islam. Der har altid været stor respekt for vand i Islam, og det har altid været set som en livsbekræftende ting i vores verden. På grund af den tætte forbindelse mellem tyrkisk bad og islam, er det historisk set også almindeligt at finde et tyrkisk bad i et anneks tæt på, eller ved siden af moskéerne i Tyrkiet.

Det tyrkiske bad gik fra at være en meget religiøs ting til også at blive brugt til sociale arrangementer og politiske møder.

Både mænd og kvinder brugte det tyrkiske bad til at lave nye venskaber, lave forretninger, se kommende svigerdøtre eller svigersønner an eller blot snakke om dagens begivenheder. Det er dog vigtigt at nævne at mænd og kvinder var adskilt i det tyrkiske bad, da det var almindeligt man var nøgen.

Læs også >> VIP spa hos Zenn spa i Alanya

Hamam i Alanya, Alanya hamam, tyrkisk bad i Alanya, Zenn spa Alanya, Zenn Spa, tyrkisk bad, bedste tyrkiske bad,
Opbygning af et traditionelt tyrkisk bad

Et traditionelt tyrkisk bad har 3 områder: omklædningsrum, det kolde rom og det varme rum ”Hararet” I omklædningsrummet vil du få udleveret et farvet håndklæde (Pestemal) Mænd bruger det omkring brystet og kvinder bruger det til at dække deres krop. Når du besøger et tyrkisk bad, som turist, kan du benytte dig af svømmetøj under hele behandlingen. Først bliver du vasket med vand og sæbe. Derefter går du videre til det ”varme rum” som bliver kaldt ”Hararet”.

I ”Hararet” vil du blive placeret på et stort stykke marmor og vil blive skrubbet med en kese handske, som løsner alle de døde hudceller, så din hud bliver som ny. De døde hudceller bliver vasket af med vand også fortsætter oplevelsen med det, der bedst kan beskrives som et ”liggende boblebad”. En speciel sæbe bruges sammen med en stor bomuldspose, som man bruger til at dække kroppen til med  sæbeskum. Efter dette bliver man afvasket også forsætter det tyrkiske bad typisk med en tur i afslapningsrum eller videre til en kropsmassage.

I de moderne tyrkiske bade findes der stadig mange af de originale elementer, men mange har også tilføjet nye ting til deres behandlinger, som f.eks sauna og dampbade i begyndelsen og specielle former for massage som afslutning.

Som sagt, så bader kvinder og mænd ikke sammen i et traditionelt tyrkisk bad. Men i et tyrkisk bad, som f.eks Zenn Spa, med turister ses det typisk, at mænd og kvinder bader sammen, også gerne sammen med deres børn, så en tur i et tyrkisk bad kan laves til en familie udflugt i Tyrkiet.

Hamam i Alanya, Alanya hamam, tyrkisk bad i Alanya, Zenn spa Alanya, Zenn Spa, tyrkisk bad, bedste tyrkiske bad,
Praktisk information om Zenn spa VIP Hamam

Telefon: +90 532 173 18 38

Website: www.zennspa.com

Facebook: ZENN SPA

Instagram: zennluxuryspa

Adresse: Cumhuriyet, Tower Residence, Sadullahoğlu Sk., 07400 Alanya/Antalya

Zenn spa, Zenn VIP spa, Hamam i Alanya, Alanya luksus hamam, Hamam i Cikcilli, Alanya

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk bad i Alanya
  • Zenn spa Alanya
  • Traditionel tyrkisk bad
  • Tyrkisk Historie
  • Hamam i Alanya
  • Bedste tyrkisk bad
  • Seværdigheder i Alanya
  • Historie om Tyrkisk bad
  • Alanya seværdigheder

PIN IT!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.