Ferie tipsRejser

Guide: Kom hurtigt igennem lufthavnen

Vil du gerne hurtigt igennem lufthavnen?

At komme hurtigt og problemfrit igennem lufthavnen er noget de fleste ønsker, især når du er på vej på ferie eller på vej hjem efter en rejse.

Derfor har vi samlet nogle nyttige tips til at hjælpe dig med at komme hurtigt igennem lufthavnen, uanset om du er på vej til din destination eller på vej hjem.

Fra at checke ind online til at pakke din håndbagage korrekt vil vores guide hjælpe dig med at undgå stress og gøre din rejseoplevelse mere behagelig.

Her er nogle nyttige tips og tricks til at hjælpe dig med at navigere gennem lufthavnen på den mest effektive måde:

pasnummer i pas, nyt pas pasnummer, pasnummer i nyt pas, rejser til tyrkiet, fakta om pas, får man nyt pasnummer i nyt pas,

Check at dit pas er gyldigt i 6 måneder eller mere

Længe før din flyafgang, gerne uger eller måneder før, bør du tjekker at dit og alle i familiens pas er gyldige i mere end 6 måneder fra afrejse datoen, hvilket er et krav for indrejse til Tyrkiet.

Hvis du tjekker før rejsen, har du mulighed for at nå at skaffe nye pas. Ankommer du i lufthavnen med et pas som har under 6 måneders gyldighed, kan risikere der opstår tidskrævende problemer, og du skal til at skaffe et nødpas inden afrejse, for at kunne rejse til Tyrkiet som planlagt.

Intet giver en mere øv start på en ferie, end når der ikke er styr på passet.

online check in, kom hurtigt igennem lufthavnen, sådan checker du ind online, lufthavnsguide

Check ind online

Mange flyselskaber tilbyder online check-in. Det vil sige at passagerer kan checke ind via flyselskabets hjemmeside/mobil app.

Hvis det er muligt, så tjek ind online inden din afrejse. Dette sparer tid, da du ofte kan springe køen ved check-in skranken over, aflevere din bagage og gå direkte til sikkerhedskontrollen.

corona test alanya, alanya corona test, hvor kan man få en corona test i alanya, hvordan bliver man testet i Alanya

Kom i god tid

I ferie perioder er der mange mennesker i lufthavnen. Som hovedregel skal man være i lufthavnen 2 timer før sin flyafgang, men har du mulighed for det, så kom før det i de travle perioder.

På den måde kan du tjekke ind uden kø, før alle andre fra dit fly ankommer til lufthavnen og hvis der skulle opstå noget pludseligt i lufthavnen, så har du ekstra tid at gøre med.

Du kan på nogle af lufthavnenes hjemmesider se om din check-in skrankte er åbnet eller hvornår den åbner. Nedenfor finder du en liste over de danske lufthavne der her fly til Alanya og de 2 lufthavne tættest på Alanya.

De danske lufthavnes hjemmesider:

Københavns lufthavn: www.cph.dk/flyinformation/afgange

Billund Lufthavn: www.bll.dk/flytrafik/afgange/. På Billund lufthavns side bruger de et rød, gul, grøn system til at fortælle de rejsende hvor travlt der er i lufthavnen og om man bør komme før tid.

Ålborg lufthavn: aal.dk.

De tyrkiske lufthavnes hjemmesider:

Antalya lufthavn: www.antalya-airport.aero/passengers-visitors/flight-info/international-departures. På Antalya lufthavns hjemmeside kan du både se hvilken check-in skranke du skal gå hen til og hvilken terminal du skal til. Husk der er to terminaler i Antalya lufthavn og de er ikke tæt på hinanden (ikke let gåafstand), så sørg for at ankomme til den rigtige.

Gazipasa Lufthavn: gzpairport.com/en-EN/flights/departure-flights. Gazipasa lufthavn er en meget lille lufthavn, så her vil du nemt kunne finde både check-in skrante og gate ved ankomst.

håndbagage regler, regler for håndbagage

Kan du rejse med kun håndbagage?

At rejse med kun håndbagage kan spare dig både penge ved booking af rejse og tid ved bagageafhentning, hvilket gør det lettere at checke ind og komme hurtigt ud af lufthavnen ved ankomst.

Hvis du kun rejser med håndbagage, som du har med dig ind i kabinen, kan du mens alle andre står og venter på deres bagage kan du gå direkte ud af lufthavnen og begynde din ferie.

håndbagage regler, regler for håndbagage

Pak håndbagagen rigtig

Hvad end du kun rejser med håndbagage eller din håndbagage er en af flere tasker, så skal håndbagagen med igennem sikkerhedskontrollen.

Hvis du pakker din håndbagage korrekt hjemmefra, så kan du spare dig selv og andre i lufthavnen en masse tid når tasken skal igennem scanneren. I den forbindelse skal du huske:

  • Pak toiletsager i en plastikpose på max en liter, som kan fås i lufthavnen eller være en lynlås pose du har pakker i hjemmefra. I mange lufthavne er det kun tilladt at have en pose per rejsende, så tjek at alt kan være i en pose, så du ikke ender med at må smide noget ud i lufthavnen.
  • Husk at alt elektronik skal ud af tasken og op på en bakke i sikkerhedskontrollen, så gør dig selv en tjeneste, og sørg for det ligger øverst i tasken, så du ikke skal stå at rode efter det når det er din tur i sikkerhedskontrollen. Eksempler på elektronik er f.eks telefoner, Ipads, computers, droner og elektroniske cigaretter.
  • Husk at du ikke må rejse med væsker over 100 ml. Tjek din taske og dobbelt tjek den derefter, så du ikke er ”den person” der havde glemt de havde en vandflaske eller parfume i bunden af tasken og som nu holder hele køen hen, fordi den skal findes frem.

Mens du står i kø ved sikkerhedskontrollen, kan du også tage dit bælte og jakke af, så det er klar til at blive lagt op i bakken og du kan gå ”bip-fri” igennem sikkerhedskontrollen. Husk også at tjekke at du ikke har noget i lommerne.

flyrettigheder, flyhjælp, forsinket fly, aflyst fly, hjælp til fly kompensation, fly kompensation, fly erstatning, flyrettigheder erstatning

Hold øje med dit flys informationer

Hold øje med flytavlen for opdateringer om dit flys gate og afgangstid, så du ikke går glip af vigtige oplysninger.

Pinligt mange misser næsten eller helt deres fly, fordi de ikke holder sig opdateret efter de er ankommet til lufthavnen – et utrolig dårlig start på ferien.

Ved at følge disse tips kan du optimere din tid i lufthavnen og gøre din rejseoplevelse mere behagelig og problemfri. God rejse!

Har du flere gode råd til at gøre rejsen billigere? Så del den med os på Alanya.Dks Facebook side.

Denne artikel omhandler:

  • Billig familie ferie
  • Hurtigt igennem lufthavnen
  • Ferie i Alanya
  • Gode lufthavns råd til ferien
  • Billige ferie i Alanya
  • Gør ferien nemmer
  • Pak håndbagagen korrekt

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.