Bo og BoligNyheder

Guide til Aircondition i varmen

Aircondition kan være guds gave på en hed dag.

Desværre bliver mange mennesker syge, når de udsættes for den kølede luft.

Men man kan selv gøre noget for at undgå generne, når man færdes, hvor der er aircondition.

1. Hvis du kan, så start med at lufte ud, når du ankommer til hotellet/lejligheden. Det renser luften for eventuel forurening fra rengøringsmidler, møbler og parfume.

2. Sørg for at få klar besked om, hvordan kølesystemet fungerer, så du kan indstille det bedst muligt.

3. Brug andre afkølingsmuligheder i løbet af dagen – skodder, gardiner eller andre typer solskærmning trækkes for, luft ud i en kølig morgen- eller aftenstund, luk varmen ude ved at holde døre og vinduer lukket. Sluk, mens du sover.

Læs også: Tag batterierne ud, før du rejser

4. Lad aircondition gøre rummet køligt i tiden før du skal i seng – for eksempel mens du er ude for at spise aftensmad. Sluk så mens du sover. På den måde undgår du træk og overafkøling, som kan gøre dig forkølet.

5. Undgå for stor forskel på temperaturen ude og inde. Kommer du ind og er våd af sved, kan du komme til at fryse i et meget koldt rum.

6. Rejser du i et varmt land, så prøv at lade kroppen vænne sig til de høje temperaturer.

Vær opmærksom på, hvordan du reagerer på aircondition. Har man tendens til gigt, kan træk give problemer. Allergikere vil hurtigt kunne mærke, hvis ventilationen ikke er renset og udsender mikroorganismer sammen med luften.

Reager på tilbagevendende hovedpine, løbende næse og meget tørre slimhinder – måske skal systemet ses efter.

Kilde: Politiken

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.