Jeanett´s opskrift på spiselige oliven
En af vores søde læsere Jeanett har været så venlig at dele hendes oliven opskrift med os.
Det skete after at vi (Alanya.Dk) have delt vores opskrift på spiselig oliven.
Oliven der hænger på træerne er aldrig spiselige. Alle oliven skal forarbejdes for at blive spiselige og det kan gøres på flere forskellige måder. Ofte har hver mor sin egen opskrift på, hvordan hun gør sine oliven spiselige, ligesom vi hos Alanya.dk også har vores egen opskrift, som vi har arvet af en tyrkisk mor.
Danske Jeanett har også hendes egen personlig opskrift på, hvordan hun laver sin oliven høst spiselig. Den opskrift har vi fået lov til at dele med jer her på siden.
Opskrift på Jeanett´s hjemmelavet oliven
🕚 30-60 min 🌱 Vegetarisk
INGREDIENSER
- 1 kg oliven (sorte eller grønne)
- 3 fed hvidløg.
- 1/2 tsk tørret oregano.
- 1 laurbærblad.
- 75 gram salt.
- 1 dl æble eller vindrue eddike.
- 7 dl vand.
FREMGANGSMÅDE
Opløs salten i eddiken og tilsæt vand.
Rens og skyld de friske oliven under vand. Snit derefter riller i olivene eller bank hård på olivene, så de flækker.
Olivene hældes i en beholder og saltvand tilføjes. Skift vandet hver 24. time i 3 døgn.
Efter 4. døgn hældes vandet fra og olivene skylles godt.
Fyld olivene over i en beholder af passende størrelse og tilsæt de øvrige ingredienser i hvad der svarer til de kilo.
Tilføj endnu engang saltet vand og eddike.
Lad olivene stå og trække ca. 1 mdr.
Note: Jeanett synes olivene smager bedre og bedre jo længere de står.
God arbejdslyt og Afiyet olsun!
På facebook fortæller Jeanett også til Alanya.Dk at årets høst i 2019 blev til 12,5 kg, så mange beholdere er blevet taget i brug i år.
Vi vil gerne takke Jeanett for at dele hendes opskrift med os.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkiske oliven
- Opskrift på oliven
- Gør oliven spiselige
- Hvordan gør man oliven spiselige