Bo og Bolig

Sådan behandler du marmor i hjemmet

Mange lejligheder og boliger i Alanya har større overflader af marmor som en del af lejlighedens indretningen.

Når du har marmor i dit hjem, er det vigtigt at vide hvordan du skal behandle og rengøre marmoret, så du ikke ødelægger det

 

Der har vi lavet en guide til jer:

Det er vigtigt, at natursten bliver behandlet rigtigt -især i den første tid efter monte­ringen. Drejer det sig om bordplader, er det vigtigt at få mættet stenen, for at beskytte den mod nedtrængning af forskellige former for fedt.

Efter almindelig rengøring af pladen, og når den er tør, kan tilførsel af f.eks. bivoks eller anden syrefri voks anbefales. Voksen påføres med en ufarvet klud. Behandlingen kan gentages, til pladen er mættet.

Marmor kan tåle varme ting, men brandvarme el-gryder og pander direkte fra kogepladen kan trække fedtstoffet op af pladerne, så det viser sig som en plet, og i værste fald kan pladerne revne. Læg derfor en ting (kniv, grydeske el.lign.) under kanten af gryden/panden.

Stenplader er gode bage borde. Da de altid er kolde, hænger dejen ikke i, og pladen får samtidig tilført naturligt fedtstof. Hvilket den har godt af. Fedtpletter kan forsvinde med tiden så fortvivl ikke!

Da marmor er kalksten, må der ikke i forbindelse med rengøring anvendes sure rengøringsmidler. Et godt råd ved valg af overflade på Deres bordplade er fintslebet, ikke poleret. Gulve vaskes efter nedlægning af vand, tilsat natursæbespåner eller kokossæbe. Den daglige rengøring kræver blot, at gulvet fejes, støvsuges eller svabes med rent vand. Efter behov kan gulvet vaskes i et rengøringsmiddel, som er neutralt eller har en så svag alkalisk virkning som muligt. Ved denne fremgangsmåde op det, at farven bliver “dybere”.

Ønskes en hurtigere mætning af overfladen, kan gennemprøvede plejemidler af høj kvalitet anvendes. Fliser vaskes som beskrevet under gulve. I brusenichen er det vanskeligt at undgå kalk, men en overfladebehandling med bivoks eller anden syrefri voks vil lette vedligehol­delsen. Et godt råd er at fjerne vanddråber med en gummiskraber efter brug.

SYRE må ikke anvendes på marmor.
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.