BørnefamilierFerie tipsNyt fra AlanyaSeværdigheder

4 kør-selv udflugter: Oplev en tyrkiske landsbys charme

Alanya er på mange måder en skøn by.
Men Alanya er også en by, der lever af turismen, og det gør kulturen falder i baggrunden.

Den tyrkiske kultur har en unik og hjertevarm charme, som er værd at opleve. En af de bedste måder at gøre dette på, er ved at besøge en af de tyrkiske landsbyer, hvor tiden oftest følelse som om den er gået i stå og hvor hverdagen leves uden stress og jag.

Hvis du ønsker at besøge en tyrkisk landsby, har vi i denne artikel samlet en oversigt med 4 tyrkiske landsbyer, tæt ved Alanya, som er et besøg værd.

Gedevet – En mand i et træ og Landsby idyl

Gedevet var i mange år kendt for at være landsbyen, som havde en barbere inde i et træ. Desværre er det kun barbere stolen, som er tilbage og nu er en mand i stedet flyttet ind i træet.

Gedevet er langt fra en lille landsby. Det er landsbyen mange fra Alanya flytter op i, når Alanyas sommervarme bliver for uudholdelig. Landsbyen er bygget i flere niveauer og du har derfor flere steder en fantastisk smuk udsigt over landskabet og de smukke bjerge.

I parken Park Orman, som ligger ved Gedevet landsbyen kan man både spise en lækker frokost i restauranten eller lave en hyggelig skovtur i skoven.

landsbyer omkring alanya, alanya landsbyer, alacami landsby, tyrkiske landsbyer, kør selv ferier i alanya, kør selv turer i alanya
landsbyer omkring alanya, alanya landsbyer, alacami landsby, tyrkiske landsbyer, kør selv ferier i alanya, kør selv turer i alanya
Alacami Köy: Kilde til Dim Cay floden og landsby liv

Alacami Köyü er en skøn landsby i Taurusbjergene. Det siges, at den middelhavske livsstil er afslappende, men i landsbyer som denne, er klokken nærmest ikke eksisterende.

Naturen er favnende og dagligdagens gang afhænger af årstiderne. Fremmede bliver budt velkommen på den gæstfrie facon, der kendetegner tyrkisk kultur.

Det er også her, du kan gå på jagt efter et af udspringende til Dim floden.

Ved Dim çayi’s udspringet i Alacami Köy, kommer vandet ud fra klipperne på 5 forskellige steder. Hvis du gerne vil se dette spektakulære syn, kræver det en gåtur, for du kan kun komme dertil på gå-ben ved at følge ret så udfordrende stier.

Læs mere om Alacami Köy i denne artikel om landsbyen.

Obalacami, Oba alacami, landsby nær alanya, kør selv ture i Alanya, Alanya kør selv ture, Alanay landsbyer,
tyrkisk landsby, eurodan udflugter, dansk guidet udflugter alanya, alanya danske udflugter, udflugter med dansk guide i tyrkiet, eurodan rent a car alanya, alanya eurodan rent a car, udflugter i Alanya
Obaalacami – Gamle huse og frokost ved floden

Obaalacami er en skøn lille landsby med gamle huse, marked på torvet og muligheden for at spise frokost ved Oba Cay floden, som er Oba´s version af Dim Cay.

På Obaalacami´s lille torv står byens beboer under et flere hundred år gammelt platan træ og sælger håndlavet varer og souvenirs.

Obaalacamis hovedattraktion er et gratis museum, som forestiller et tyrkisk landsbyhus, som det så ud for 100 år siden. I museet kan man blandt andet se, hvordan familierne tidligere sad på gulvet sammen og spise, se en tyrkisk væv og forskellige andre antikke møbler og pynte genstande. I havne foran museet er der en lille gözleme restaurant.

tyrkisk landsby, eurodan udflugter, dansk guidet udflugter alanya, alanya danske udflugter, udflugter med dansk guide i tyrkiet, eurodan rent a car alanya, alanya eurodan rent a car, udflugter i Alanya
tyrkisk landsby, Kør selv oplevelser i Alanya, Landsbyer nær Alanya,  udflugter alanya, alanya danske udflugter, udflugter i Alanya
Sapadere landsbyen og vandfaldet (Sapadere Kløften)

En af de mest kendte tyrkisk landsbyer i Alanya området er uden tvivl Sapadere landsbyen, ca. 40 km fra Alanya.

I mere end et årti har rejseselskaber og turagenter kørt turisterne op for at opleve den lille silke landsbys charme. Men man kan også med lethed selv besøge den charmerende landsby, f.eks før eller efter du har besøgt det smukke Sapadere vandfaldet.

I foråret producere landsbyen silke og i efteråret dyrker de jordnødder. Flere af husene i landsbyen har lavet små cafeér på deres altan, hvor der er mulighed for at købe en kop tyrkisk the og se et landsby hjem indefra.

I landsbyen er der også en lille moské, som man kan besøge.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Kør selv ture Alanya
  • Landsbyer nær Alanya
  • Landsby usflugter
  • Seværdigheder i Alanya
  • Oplevelser i Alanya

PIN IT!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.