BrødMorgenmadTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Tyrkisk opskrift: Poğaça (tyrkisk boller)

Den tyrkiske morgenmad er en af de ting, mange drømmer om længe efter ferien er slut.

Det er der som sådan ikke noget at sige til, den tyrkiske morgenmad er nemlig himmelsk og en helt unik oplevelse hver gang. 

En tyrkisk morgenmad, også kendt som serpme kahvalti, består af en masse små “mezze” retter, som serveres sammen med forskellige tyrkiske brød og tyrkisk the.

En af de brød der ofte bliver serveret er Poğaça. Poğaça kan indeholde en lang række forskellige fyld som f.eks skæreost, feta, kartoffel, oliven eller krydderurter.

I denne opskrift gennemgår vi, hvordan du kan lave Poğaça med dild eller andre krydderurter, hvis du ønsker det. I det skandinaviske køkken har vi ikke tradition for at komme krydderurter i vores bagværk, men faktisk fungere kombinationen rigtig godt og giver meget velsmagende brød.

Du kan både bruge friske krydderurter, eller tørret krydderurter til at lave Poğaça. Bruger du friske krydderurter, så husk at rengør dem grundigt før de kommes i dejen.

Opskriften på de tyrkiske morgenmads bollerne nem at lave, og ingredienserne der skal bruges i opskriften, er ingredienser du ofte allerede har i dit køkken.

Opskrift på Poğaça

👤 4 personer 🕚 45 min 🌱 Vegetarisk


INGREDIENSER

4 dl mel
4 dl yoghurt
1 dl smeltet smør
½ tsk salt
¼ tsk sukker
2,5 tsk bagepulver
4 spsk tørret dild eller andre krydderurter

Mælk eller æg til pensling
Sesam til pynt


FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Kom mel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål. Rør rundt til ingredienserne er godt blandet sammen og uden klumper. Tilføj de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen smidig med hænderne. Sørg for dilden (og øvrige krydderurter) er grundig fordelt i dejen.

Lad dejen hæve i ca. 10 minutter. Form bollerne med hænderne og pensel bollerne med mælk eller æg. Drys sesam på efter ønske.

Bag poğaçaerne i ca. 10-15 minutter i ovnen til de er gyldne udenpå. Nydes varme.

(Poğaça er fryseegnet)

Afiyet olsun!

Poğaça. tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk brød, tyrkisk brød opskrifter, tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk mad, hjemmelavet tyrkisk morgenmad, morgenmad fra Tyrkiet

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk morgenmad
  • Tyrkisk brød
  • Brød fra Tyrkiet
  • Poğaça
  • Brød med krydder urter
  • Opskrifter på tyrkisk mad
  • Opskrift på tyrkisk brød

Billederne er udarbejdet af Alanya.Dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.