Nyt fra Alanya

Status over skovbrandene i Tyrkiet

Den 28 juli udbrød der brand i Manavgat, omkring 60 km fra Alanya.

Den brand skulle vise sig at have store konsekvenser for Tyrkiet. I mere end en uge kæmpede brandfolk og lokale frivillige med at få slukket flammerne, mens solen dagligt bidrag med over 30 graders varme og en let vind, hvilket har gjort arbejdet til et helvede.

Parallelt med skovbranden i Manavgat udbrød der flere brande over hele Tyrkiet, størstedelen ned mod Middelhavs kysten.

I alt var der 270 naturbrande i 53 provinser i Tyrkiet i løbet af 14 dage. I følge vores oplysninger er alle under kontrol pr. 15 august 2021.

Skovbrande i Manavgat, brande i Tyrkiet, Status på brandene i Tyrkiet, Tyrkiet i brand, skovbrande i Tyrkiet, Alanya brand,
Menneskeliv, dyreliv og materielle goder mistet

Ifølge de seneste oplysninger fra katastrofe- og beredskabsformandskabet (AFAD) mistede i alt 9 mennesker livet på grund af skovbrandende samt et enormt ukendt antal dyreliv. Mange tusind har også mistet deres hjem og deres materielle goder til flammerne.

Før brandene overhovedet var slukket, var selvstændige indsamlere og organisationer i gang med at samle ind til dem, som havde mistet alt. I Manavgat er midlertidige container huse allerede blevet opført, indrettet med møbler til de lokale, som mistede deres hjem. Staten har også lovet at hjælpe alle med at få genopbygget deres hjem, selvom processen med sikkerhed kommer til at tage tid, taget i betrækning af hvor mange der er berørte.

Hvis du gerne vil donere, så kan du give donationer til Kizilay, den tyrkiske gren af Røde Kors, som udføre humanitær arbejde, eller til TEMA, som er en ikke-statslig organisation for genplantning og beskyttelse af naturlige levesteder i Tyrkiet.

Læs også >> 12 gode rejseregler du bør huske!

Alanya var ikke ramt

Mens alt dette stod på, så gjorde sociale medier det de gør bedst: Forvirrede folk. Vi hos Alanya.Dk fik dagligt flere henvendelser om folk som frygtede for deres ferie, alt fra et par dag senere og måneder ind i fremtiden.

Videoen ovenfor viser vores drone optagelse af Alanya d. 31/7, men brandene var på sit højeste. Som det kan ses i videoen er der hverken flammer eller røg nogle steder i centrum.

Alanya byområdet var aldrig ramt af brande. En landsby ved navnet Güzelbag, 37 km fra Alanya centrum, blev påvirket af branden og forvirringen opstod mange steder, fordi Güzelbag er i Alanya kommune og det dermed blev fremstillet som “Alanya brander”.

I Alanya kunne man dog i de dage, hvor brandene i nærområdet (Manavgat, Gundogmus og Güzelbag) se at himlen og solen var dækket af en gullig røg og let aske “sneet” også fra himlen over en periode på 2-3 dage.

Skovbrande i Manavgat, brande i Tyrkiet, Status på brandene i Tyrkiet, Tyrkiet i brand, skovbrande i Tyrkiet, Alanya brand,
Undgå at blive skyld i fremtidige skovbrande i verden

En undersøgelse viser at 85% af alle skovbrande er menneskeskabte. I det indbærer alt fra pyromaner, som bevidst igangsætter til brand, til folk som smider et cigaretskod i et tørt område, efterlader et bål før det er udbrændt og glasskår, som ved solens hjælp igangsætter en brand.

Hvis du gerne vil undgå at starte fremtidige skovbrande i verden, så er her 5 vigtige råd, som du bør følge.

  • Smid aldrig cigaret skodder i naturen. Sluk din cigaret med bunden af din sko og smid den væk et forsvarligt sted.
  • Smid ikke skrald i naturen, særligt ikke glas, som kan starte en brand, hvis solen skinner igennem det.
  • Hold køretøjer væk fra tørt græs, da små gnister fra bilen, kan starte en brand.
  • Tænd kun lejerbål for i områder langt fra brandbart materiale.
  • Gå først fra et lejerbål, grill, haveaffald og lignende, når det er så koldt, at du kan sætte hånden på det.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Skovbrande i Tyrkiet
  • Tyrkiske skovbrande
  • Brande i Alanya
  • Brande i Manavgat
  • Tyrkiet brander

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.