NyhederNyt fra Alanya

Vildt uvejr i Antalya regionen har forsaget mange skader og oversvømmelser.

De sidste par dage er der faldet store mængder regn i Antalya regionen, som Alanya hører under.

Regn er almindeligt i vintermånederne, men denne gang har regn, stormvejr og små tornadoer har skabt flere skader på blandt andet biler og haver.

103,6 kg nedbør pr. kvadratmeter (tyrkisk målesystem for nedbør) og en vindstyrke på 60 km/t har ramt området siden søndag.

Uvejret har været så voldsomt, at det har været nævnt i de norske medier.

Foto: Ukendt

På de sociale medier har der floreret billeder af biler, som har været druknet i de store vandmasser i både Gazipasa og Antalya. Flere fly er også aflyst til Gazipasa lufthavn pga vejret.

I Alanya regnede det også voldsomt, men byen har ikke været ligeså hårdt ramt af oversvømmelser, fordi Alanyas kloaksystem for nogle år siden blev renoveret, så det kan holde til store mængder regn, der kommer om vinteren.

uvejr i alanya, alanya uvejr, stormvejr i alanya
Foto: Ukendt

Der er sket materielle skader flere steder i hele regionen, men et komplet overblik over skaderne og oprydningsarbejde kan først starte, når regnen stopper.

Der har været strøm afbrydelser forskellige steder og på Alanya.dks kontor har vi også flere strøm afbrydelser i løbet af de sidste to dage.

Landmænd hårdt ramt af det dårlige vejr

I følge lokalnyheder i Alanya er omkring 100 tommer landbrugs land blevet skadet pga regn og vejr. Der er hovedsageligt tale om drivhuse lavet af plastik, som er blevet beskadiget. Mange afgrøder er også druknet eller blevet beskadiget i det dårlige vejr.

Jordskred stoppede trafikken

I området bag ved Dim Cay ligger landsbyerne Bıçakçı og Akköprü. I dette område forsagede regnen et stort jordskred. Jordskreddet stoppede transporten i en længere periode.

Udenrigsministeren ringede til Demirtaş

I Demirtaş gik floden over sine breder og forsagede store oversvømmelser i centrum af byen.

Tyrkiets udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu ringede derfor til Demirtaş´s muhtar Mustafa Doğrul (muhtar er et tyrkisk ord for en lokal “borgmester”, red.) for del sin medfølelse over de mange skader der er sket i byen.

uvejr i alanya, alanya uvejr

Vejrudsigten for de næste dage lover også regnvejr, men derefter bliver det forhåbenlig bedre

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.