Nyt fra Alanya

12-13 august: 17. Güres Oliebrydnings Festival

I år fejres der for 17. Güres oliebrydningsfestival i landsbyen Gökbel, i bjergene bag Alanya.

Festivalen afholdes i år D. 12 og 13. august.

Oliebrydning er en af Tyrkiets helt store nationale sportsgrene, og hvert år kan man opleve den utrolig brydningsform i landsbyen Gökbel, 62 km fra Alanya centrum.

Det er i år 17. gang at oliebrydnings festivalen bliver afholdt. Den er blevet afholdt siden 2004, med undtagelse af 2020 og 2021.Festivalen strækker sig over 2 dage. Mange campere under festivalen i den store dal i Gökbel, så lørdag er ankomst dag, med gratis koncerter om aftenen, mens der om søndag er oliebrydning hele dagen.

På tyrkisk hedder festivalen 17. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri.

De yngste brydere (fra 12 år) starter søndag kl. 09.00, og efterfølgende vil brydere blive ældre og ældre i løbet af dagen. Begge dage kan der på markedspladsen købes mad og drikke, samt lokale vare.

Ønsker du at deltage i festivalen, så husk solcreme, vand, gode sko, kontanter og kamera.

Sport fra Tyrkiet, osmanisk sport, alanya festivaler, festival alanya, oplevelser i Alanya, nyheder fra alanya, oliebrydning alanya, Gökbel, oliefightning, festival alanya, alanya oliebrydning, festivaler i alanya, tyrkiets nationalsport, oliebrydningsfestival, hvaf er oliebrydning

Gratis koncerter til oliebrydnings festivalen

På oliebrydnings festivalens første dag, lørdag D. 12 august, vil der om aftenen være 2 koncerter. I år er der gratis koncerter kl 20.30 med Ayşe Dinçer og kl 22.00 med Sibel Can.

Fakta om olie brydning

Traditionen med oliebrydning går helt tilbage til det osmanniske rige, og med stor sandsynlighed endnu længere tilbage.

Bryderen bliver kaldt Pehlivan. Han er iklædt stramme læderbukser, som kaldes kispet og bukserne vejer omkring 13 kg. Bukserne skal sidde så stramt som muligt, så modstanderen ikke kan gribe fat i dem under kampen.

Før kampen smører oliebryderne sig ind i oliven olie, og deraf kommer navnet oliebrydning. De smøre sig ind i olivenolie, dels for at kunne modstå den stærke sol og dels for at gøre kampen mere spændende og udfordrende.

Oliebryderne dyrkes i deres landsby som helte. Mange tidligere brydere, er blevet legender i befolkningen og tales om med storhed. De yngste brydere er helt ned til 12 år, og oliebrydning er en sportsgren man træner sin krop til fra en helt ung alder og tager meget seriøst. Du kan læse mere om reglerne i 10 interessante fakta om tyrkisk oliebrydning.

olie brydning alanya, Gökbel, oliefightning, festival alanya, alanya olie brydning

Oliebrydnings kampen

Modstanderne findes igennem en lodtrækning.

Oliebryderen kan vinde en kamp på 1 af følgende 3 måder:

1. Løfte sin modstander op i navlehøjde og bære ham tre skridt

2. Vende modstanderen på hovedet ved at løfte ham op ved fødderne.

3. Tvinge hans ryg mod jorden.

En kamp kan være overstået være overstået på få minutter, men de kan også strække sig over 30-40 minutter.

Derudover er oliebrydning en venskabelig gentleman sport, og har modstanderen f.eks fået græs i øjet, stopper man et øjeblik.

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk oliebrydning i Alanya
  • Oliebrydningsfestival 2023
  • Festivaler i Alanya
  • Alanya festival
  • Historien om tyrkisk oliebrydning
  • tyrkisk oliebrydning
  • Fakta om tyrkisk oliebrydning
  • Sportsgrene fra Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.